Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

“La tecnologia no substituirà mai la part artesanal d’un producte”

Entrevista a Ferida Ruggeri, Directora d’Administració de Sermont

Sermont

 

Sermont acaba d’estrenar lema (‘Tu poses l’art. Nosaltres, la tecnologia’). I han detallat a newspa.cat com la companyia se sent des de sempre molt identificada amb els valors de la qualitat, de l’artesania i del producte honest. “La nostra feina és proporcionar la tecnologia en maquinària perquè el resultat sigui òptim”, assenyalen. Ens ho explica Ferida Ruggeri, directora d’Administració de la companyia.

 

Com es relacionen la tecnologia i l’elaboració artesanal tradicional?

La tecnologia no substituirà mai la part artesanal d’un producte, sinó que és un aliat per millorar dràsticament processos mecànics que no han de ser, avui en dia, manuals: pastar, batre, dividir masses, laminar, fermentar, coure, abatre…, són fases d’elaboració que, com més precises, uniformes i constants són, més qualitat i uniformitat donen al producte final.

I quin és el paper de Sermont en aquesta equació?

Nosaltres oferim aquesta tecnologia de pastat, batut, divisió de masses, laminació, cocció i neteja que permet una qualitat i una regularitat en el procés d’elaboració que reverteix al producte final. Amb més tecnologia, més temps per crear i fer art.

Com s’adapten Sermont i la seva oferta a les diferents necessitats de cada fleca?

Cada client té el seu art, la seva mida productiva, la seva cartera de productes, el seu espai físic d’obrador, el seu equip humà, els seus objectius…, I això és vital per definir la tecnologia que necessita. No tothom necessita el mateix.

És important per Sermont tenir i oferir maquinària amb una àmplia gamma de mides, capacitat productiva i nivell d’automatisme per poder-nos adaptar a cada fleca i millorar la seva manera de treballar.

Les marques que porta Sermont, què tenen en comú?

Són punteres en el mercat. Rondo, per la laminació i tractament de masses; Revent i Kornfeil, per coure; Pomati, per treballar la xocolata; Delfin, per fer dosificació de masses líquides i denses; Daub, per dividir masses; Escher, per pastar i batre; Sincold, per abatre; Izo, per fregir brioixeria, i Jeros, per netejar tota classe de recipients de l’obrador.

Quines són les novetats més recents que han incorporat a la seva oferta?

Els nou models de laminadores Rondo, que tenen una precisió, versatilitat i facilitat d’ús únics al mercat. El que deia abans, més fàcils que un smartphone.

El forn Wachtel, un dels millors forns d’alta gamma del moment per les botigues. Són forns sofisticats, modulars, amb panel de control multifunció intel·ligent que inclou funcions que permeten un estalvi de consum important. Estèticament són, a més a més, preciosos!

Els abatidors Sincold, que estem introduint als obradors. La seva bondat està per descobrir! Són la solució per fer una gran tirada de producte, abatre per mantenir les propietats intactes i treure el producte a demanda de la botiga.

Creu que les tendències que triomfen amb la nova normalitat seran puntuals o es mantindran en el temps?

Crec que la tendència al producte honest i de qualitat s’ha quedat. El consumidor s’ha format i l’hem format durant la pandèmia i no hi ha marxa enrere.

Els obradors han valorat la importància de tenir una maquinària bona per tindre un producte bo. Han valorat tindre un servei tècnic i de recanvis que respon amb pandèmia i sense.

Crec que qualitat i servei són tendències que es mantindran en el temps.

I ja per acabar: com li agrada el pa? Quin tipus és el seu preferit i on sol comprar-lo?

El meu pa de cada dia és el pa de pagès tradicional. Mai falta a casa. També m’agrada el pa amb farina integral i amb farines especials i combinacions de llavors. M’agrada comprar en diferents botigues de clients nostres, per comparar i valorar… A casa fem la nostra puntuació. És una deformació professional.

(Si vols llegir l’entrevista completa, la trobaràs al Newspa 231)