Amb la voluntat de donar visibilitat al talent dels nostres mestres pastissers i forners, el Gremi de flequers de la Província de Barcelona patrocina el concurs que premia la Mona de Pasqua d’ou de xocolata i de brioix tradicional.

Un any més, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona reafirma el seu compromís amb l’artesania i la tradició gastronòmica convertint-se en patrocinador oficial del concurs de la Millor Mona de Pasqua. La quarta edició d’aquest certamen tindrà lloc el pròxim 25 de març a CASA SEAT, un espai emblemàtic situat al centre de Barcelona que acollirà per primera vegada aquesta cita imprescindible per als professionals del sector.
La convocatòria, oberta des del 10 de febrer, està dirigida a pastissers, xocolaters i flequers que disposin d’un punt de venda a Catalunya. Els participants podran competir en dues categories: la mona tradicional de brioix o la figura d’ou de xocolata, demostrant la seva mestria en l’elaboració d’aquests dolços tan arrelats a la cultura catalana.
Enguany, coincidint amb el fet que Catalunya ha estat nomenada Regió Mundial de la Gastronomia, el concurs busca continuar posant en valor la qualitat i la creativitat en l’elaboració de mones artesanes. El jurat estarà compost per reconeguts professionals de la pastisseria i la fleca, com Christian Escribà, Daniel Jordà, Jordi Ortiz o la sotsdirectora de la Baking School Barcleona Sabadell, Mª Cruz Barón, a més de periodistes gastronòmiques com Carmen Cortés i Paula Molès.
El concurs també comptarà amb un jurat popular format per quatre parelles de fillols i padrins, que ajudaran a escollir les mones preferides d’aquesta edició. Els guanyadors rebran un trofeu per al primer, segon i tercer lloc de cada categoria, i les millors mones de xocolata seran exposades al hall de CASA SEAT durant els dies posteriors al certamen.
Aquest any, el concurs també tindrà una vessant solidària de la mà de Pallapupas, organització que des de fa més de vint anys porta somriures a nens hospitalitzats, familiars i personal sanitari. Les mones intactes del concurs seran entregades per alegrar el dia a aquells que més ho necessiten.
La jornada culminarà amb l’acte de lliurament de premis, obert al públic, a les 13:30 h a l’auditori de CASA SEAT. Com a tancament, els assistents podran gaudir de la degustació d’un ou gegant elaborat pels alumnes de l’escola EHTB i el pastisser Sergi Vela.
Les inscripcions estaran obertes fins al divendres 21 de març a les 20:00 h a través del web www.lamillormonadepasqua.es, on es poden consultar les bases del concurs. La cita es podrà seguir també a les xarxes socials a @lamillormonadepasqua.