Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Una nova oportunitat per formar treballadors en actiu a la fleca amb un Certificat de Professionalitat

L’any 2022, el Departament de Formació del Gremi ha reorientat la formació de base per tal de facilitarla formació del personal que ja està treballant a la fleca, però no ha rebut la formació que és necessària a una fleca artesana i de qualitat, de manera que tots els treballadors del sector tinguin una base unificada sobre l’elaboració de productes artesans, dignificant així la professió i facilitant incorporar les noves tendències del mercat. Així, el Departament de Formació del Gremi ha aconseguit subvenció per poder oferir el Certificat de Professionalitat (CP) de Fleca i Brioixeria també a treballadors en actiu, de manera que puguin qualificar-se i titular-se al mateix temps que treballen, de la mà de professionals amb dilatada experiència i reconeixement dins el sector.

 

 

«Hem mirat de posar totes les facilitats per tal que els treballadors de la fleca puguin compaginar l’ofici amb la formació. Així, hem preparat una programació amb una càrrega lectiva no tan intensiva, més lleugera en dies de formació i dilatada en el temps, i amb horari de tarda, per tal que sigui compatible amb la jornada laboral», explica la Montse Ruiz, cap de Formació del Gremi. «A més a més, hem aconseguit homologar l’experiència professional a la fleca per substituir-la per les pràctiques», afegeix.

Així, del 20 de març al 31 de juliol de 2023, de dilluns a dijous i de 15 a 21 hores, s’impartirà a l’Escola de Flequers Andreu Llargués una edició del CP de Fleca i Brioixeria 100% subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i adreçat principalment a treballadors en actiu que vulguin dominar les tècniques d’elaboració de l’ofici de forner.

Amb una durada de 530 hores, de les quals 450 seran hores d’impartició del curs i 80 hores seran destinades a fer pràctiques en empreses,  la metodologia de treball del curs està basada en la pràctica i la simulació del lloc de treball garanteix l’aplicació i la transferibilitat de les competències adquirides en el context de l’empresa del sector forner–pastisser. Es treballa en els continguts teòrics de forma integrada a la pràctica, realitzant elaboracions de productes a la pràctica totalitat de les sessions.

 

 

PROGRAMA. Relació de mòduls formatius i d’unitats formatives

Elaboracions bàsiques de fleca i brioixeria. (240 hores).

  • Emmagatzematge i operacions auxiliars en fleca –brioixeria. (60 hores).
  • Elaboració de productes de fleca. (90 hores).
  • Elaboració de productes de brioixeria. (90 hores).

Elaboracions complementàries, decoració i envasament en fleca i brioixeria. (150 hores).

  • Elaboracions complementàries en la fleca i la brioixeria (80 hores).
  • Decoració de productes de fleca i brioixeria (40 hores).
  • Envasament i presentació de productes de fleca i brioixeria (30 hores).

Seguretat i higiene en un obrador de fleca i brioixeria (60 hores).

Mòdul de pràctiques professionals no laborals de fleca i brioixeria (80 hores). Les pràctiques en empreses són obligatòries a no ser que es pugui acreditar 3 mesos d’experiència en el sector.

 

Noticies relacionades

Amb el suport de: