Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Gremi celebra la 16a edició del Dia Mundial del Pa

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona ha preparat diferents accions per celebrar el Dia Mundial del Pa el pròxim dia 16 d’octubre

 

Dia Mundial del Pa

El pròxim dia 16 d’octubre se celebra, novament, el Dia Mundial del Pa. Aquesta serà la 16ª edició, després que el 2005 el nostre president, Andreu Llargues, fes la proposta  a la Unió Internacional de la Fleca i de la Fleca-Pastisseria(UIBC, sigles en francès).

El Dia Mundial del Pa és un dia a la història i al futur del pa, per compartir i donar a conèixer al món la feina dels forners i forneres.

Com cada any, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona ha preparat diferents accions per donar difusió a aquesta diada:

  • Pòster del Dia Mundial del Pa per als establiments i xarxes socials: els flequers artesans poden lluir aquest cartell als seus establiments, tot posant en valor davant dels seus clients, la importància cabdal del producte flequer de qualitat en l’alimentació saludable. Aquest pòster s’han fet arribar als agremiats mitjançant correu ordinari i també es pot descarregar en aquest link per compartir-ho a les xarxes socials.
  • Campanya de ràdio: s’han preparat diferents falques publicitàries per als programes de més audiència de les emissores RAC1 i a CATALUNYA RADIO, durant tot el dia 16 d’octubre, per donar a conèixer aquesta diada entre els consumidors i el públic en general. Podeu escoltar la falca clicant aquí.
  • Tanmateix, s’ha preparat un reconeixement als agremiats: s’obsequiarà a tots els agremiats amb un curs on-line d’una de les receptes «premium», concretament la recepta de pa d’espelta blanca amb llavors de sègol torrat 100% masa mare. Amb aquest obsequi volem aprofitar la diada per premiar i agrair la fidelitat amb el gremi.

Una mirada a la història

Com hem mencionat abans, el Dia Mundial del Pa se celebra cada any a tot el planeta gràcies a una proposta que el president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Andreu Llargués, va fer a la UIBC.

Corria l’any 2005, quan Llargués, com a representant d’Espanya convidat per la Confederació Espanyola d’Organitzacions de Fleca (Ceoppan) a les reunions que celebrava la UIBC, viatjava a l’assemblea general que es va convocar a Innsbruck.

“A l’avió que em portava a la ciutat austríaca anava llegint la premsa i em va cridar l’atenció que parlessin que aquell dia, 27 de març, se celebrava el Dia Mundial del Teatre. Vaig pensar que si el teatre tenia un dia internacional, el pa no podia ser menys. Al cap i la fi, el pa és la base de l’alimentació des de la Prehistòria”, narra Llargués.

Dit i fet, el president del Gremi va proposar a l’assemblea general de la UIBC la creació del Dia Mundial del Pa, fent-lo coincidir amb la data que va ser proclamada per l’Organització de les Nacions Unides per l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) el 1979 com a Dia Mundial de l’Alimentació.

Així, l’any 2006 es va celebrar per primera vegada, el Dia Mundial del Pa. Des de llavors, el món sencer dedica un dia a la història i al futur del pa, per compartir la feina dels forners i intercanviar parers sobre la matèria primera amb la qual s’elaboren tantes varietats de pa. Setze anys després, la diada està consolidada plenament a tots els països que formen part de la UIBC, amb un dia que serveix per a què les organitzacions flequeres i els flequers de forma individual, aprofitin l’ocasió per a promocionar el pa i d’altres productes de fleca.

Noticies relacionades

Amb el suport de: