La fleca agremiada de Sant Agnès de Malanyès s’emporta el premi a la millor coca de crema i pinyons, mentre que l’obrador del formador Matt Valette guanya en la categoria tradicional.

La VII Edició del concurs professional “La Millor Coca de Sant Joan” ha deixat dos noms del Gremi al capdamunt del podi gastronòmic de Sant Joan: Fleca Rovira, de Sant Agnès de Malanyès, ha estat reconeguda amb el premi a la millor coca de crema i pinyons, i Morreig, l’obrador barceloní liderat pel formador de l’Escola Matt Valette, ha estat distingit amb el primer lloc en la categoria de coca de fruita tradicional, en un concurs hon s’han presentat més de dues-centes setanta coques artesanes.
Amb l’objectiu de posar en valor la tradició d’aquest producte emblemàtic de la revetlla de Sant Joan, el concurs ha volgut reconèixer la qualitat, la tècnica, la creativitat i l’ús d’ingredients d’alta gamma a través de cinc categories.

Un jurat format per una vintena de professionals del món de la gastronomia, la comunicació i la formació ha estat l’encarregat de tastar i valorar totes les peces a cegues. Entre ells, fins a 20 noms destacats com Mª Cruz Barón (Baking School Barcelona-Sabadell), Paula Domènech (CETT-UB), Carles Mampel, Trinitat Gilbert, Javier Antoja, Judith Càlix, Ada Parellada, Òscar Gomez, i els guanyadors de l’edició anterior.
L’avaluació ha tingut en compte criteris com l’aspecte, la textura, l’aroma, el sabor i, en el cas de la coca creativa, l’originalitat. Després d’un intens matí de tastos, el jurat ha fet públic el veredicte en un acte presentat per la periodista Maria Xinxó, que ha aportat dinamisme a la
cerimònia de lliurament de premis.
Els guardonats han estat:
– Coca de Fruita tradicional: Morreig de Barcelona
– Coca de Crema i Pinyons: Fleca Rovira de Sant Agnès de Malanyès
– Coca de Llardons: Forn el Racó de Granollers
– Coca de Xocolata: La Coca de Folgueroles de Folgueroles
– Coca Creativa: Pastisseria Natcha de Barcelona
El concurs ha comptat amb el suport de les principals entitats del sector com la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, així com amb la col·laboració de marques professionals. Amb aquest èxit de participació, la VII Edició del concurs reafirma el seu paper com a plataforma de reconeixement, visibilització i evolució de la tradició flequera i pastissera catalana.








