El prestigiós flequer francès ha impartit una master class sobre brioixeria d’excel·lència.

Una de les grans cites formatives dels darrers mesos a l’Escola de Flequers Andreu Llargués ha estat, sens dubte, la master class sobre brioixeria d’excel·lència impartida per Brian Boclet, un dels noms més destacats de la fleca francesa. En aquesta master class, els participants han pogut conèixer la visió d’aquest mestre forner, format al prestigiós Institut National de la BoulangeriePâtisserie (INBP), que ha desenvolupat la seva carrera a França i Suïssa i ha treballat amb grans mestres del sector.
Valor estètic i gustatiu
Durant aquesta formació teoricopràctica de 14 hores de durada i centrada en les darreres tendències de la fleca i la brioixeria artesanal, Boclet ha abordat l’elaboració de productes d’alta gamma en brioixeria. Entre les elaboracions desenvolupades durant el curs, s’hi han inclòs creacions de gran valor estètic i gustatiu, com el dome marron cassis, el dome chocolat griotte, la couronne exotique, el bouton vanille fraise, el pain chocolat 3.0, la marguerite praliné, la fleur de praline en format individual, la spyrale 2 citrons, el croissant au beurre, la brioche dentelle, el calice chocolatée, les feuilletées nomad de pernil i de volaille, així com les diferents declinacions del petit coussin. També s’han elaborat peces de fantasia com el pain étoile o en forma de fleur, i una original couronnecannelée elaborada amb quinoa.
Un francès a Suïssa
Fill de flequers, des de ben jove Brian Boclet es va integrar en el negoci familiar per dedicar-se plenament a la professió, mentre la compaginava amb la formació a la prestigiosa INBP. Va completar el seu perfeccionament professional inicialment a París i al sud-oest de França. Posteriorment, es va incorporar com a mestre flequer a l’equip de Thomas Marie, MOF flequer, a l’escola de Lausana (Suïssa). L’any 2023 va assumir la direcció de l’especialitat de fleca d’aquesta reconeguda escola. Ha estat guardonat en diversos concursos locals i va ser finalista al concurs dels Millors Obrers de França.