Un equip format pels exalumnes del màster Roger Vilardosa i Isaac Galofré competirà a la desena edició d’aquest prestigiós concurs.

La desena edició del Mondial du Pain, l’exclusiu concurs bianual de fleca organitzat pel prestigiós col·lectiu Ambassadeurs de Pain, en el qual competeixen els millors mestres flequers de cada país, se celebrarà del 19 al 22 d’octubre a Nantes (França).
Per descomptat, i com en les darreres edicions, la Baking School Barcelona Sabadell tindrà un paper destacat en aquest certamen, ja que tornarà a ser un equip format pels millors alumnes del seu màster en Fleca Artesana d’Excel·lència qui representi Espanya en aquest concurs global.
En concret, l’equip, entrenat per David Hernández, membre de l’equip l’edició de 2023, estarà encapçalat pel primer alumne de la promoció del tercer màster, Roger Vilardosa, qui ja va participar com a commis en la novena edició del Mondial on van guanyar, juntament amb Hernández, el premi a millor brioixeria del món.
Com a commis, tindrà al seu costat l’alumne de la novena edició del màster, Isaac Galofré, un jove flequer que treballa a Ca l’Arseni, la fleca de la seva família a Sant Sadurní d’Anoia.
Entrenaments
Els entrenaments de cara a aquesta exigent cita començaran al mes de setembre a la Baking School Barcelona Sabadell. Com en edicions anteriors, seran unes setmanes molt intenses durant les quals aquests excel·lents flequers espremeran al màxim les seves capacitats per poder oferir un producte d’una qualitat excepcional que pugui convèncer l’exigent jurat del Mondial.
Organitzat en el marc de la fira de Serbotel a Nantes, el Mondial du Pain és una de les competicions de fleca més exigents a escala mundial. Reuneix els millors forners del món i s’hi avaluen diverses proves tècniques que els obliguen a demostrar el seu talent en l’elaboració de pa, però també de brioixeria, aperitius i brioix. A això se li afegeix el respecte als dos criteris principals: el gust i la nutrició.
En aquesta edició competiran 21 forners internacionals durant gairebé deu hores. Els participants, assistits per un tècnic i un entrenador, elaboraran productes que combinaran sabor i nutrició en quatre categories llegendàries: pans, pastisseria, snacks i decoració.
Es dona la circumstància que aquesta desena edició coincideix amb el vintè aniversari dels Ambassadeurs du Pain, un col·lectiu flequer fundat l’any 2005 per un grup de prestigiosos forners amb la missió de promoure i transmetre els valors de la fleca artesana mitjançant iniciatives com el Mondial du Pain, el Best of Mondial du Pain o el mètode Respectus panis.