Per primera vegada, el Gremi de Pastisseria de Barcelona i el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona participaran conjuntament en l’esdeveniment, que se celebrarà del 3 al 5 de noviembre a Fira de Barcelona

L’Aula Fòrum es convertirà en un dels grans escenaris del Gastronomic Forum Barcelona 2025 (del 3 al 5 de novembre al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona), amb una programació especial protagonitzada per mestres flequers i pastissers de prestigi, que oferiran demostracions i ponències exclusives.
El programa inclourà, entre d’altres continguts una xerrada amb degustació amb la presencia del mestre forner francés Matt Valette, juntament amb Enric Bordas (Millor coca de crema 2023), David Hernández (Millor pa de pagès 2022 i millor coca creativa 2023) i el Mestre flequer Daniel Jordà (Millor Brioche clàssic 2023 i Millor Panettone d’Espanya 2022) oferint Elaboracions emblemàtiques de fleca catalana; la Demostració de productes de l’equip de la Baking School Barcelona Sabadell al Mondial du Pain 2025, amb Roger Vilardosa, David Hernández i Isaac Galofré; una ponència de Jose Roldán, recentment nomenat Forner Mundial de l’Any 2025 per la UIBC.
Pel que fa a l’àmbit de la pastisseria, s’oferiran les propostes nadalenques “Els Torrons actualitzats” de Lluc Crusellas, mestre pastisser d’Eukarya i El Carme, escollit com a millor xocolater del món al concurs World Chocolate Masters 2022, i la ponència amb demostració i tast “La puresa del sabor com a ingredient principal”, a càrrec de Saray Ruiz, directora de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB).
Aquestes activitats s’emmarquen en la participació conjunta, per primera vegada, del Gremi de Pastisseria de Barcelona i el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona dins del Gastronomic Forum Barcelona (GFB). Així, els dos gremis compartiran un espai d’activitats i d’exposició. Es tracta d’una col·laboració inèdita que representa una fita per al sector i que té com a objectiu reforçar la visibilitat i el valor estratègic del món de la pastisseria i la fleca artesana dins del panorama gastronòmic català.
Aquesta unió es fonamenta en valors compartits com la qualitat, l’artesania i la recerca constant d’ingredients de proximitat, molts d’ells amb una llarga tradició arrelada a Catalunya. Ambdós gremis defensen un model de producció sostenible, basat en el respecte pel producte i per l’ofici, i compromès amb el patrimoni gastronòmic del territori. Un posicionament que enguany han reforçat amb la seva participació activa a la programació de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
A banda de compartir l’Aula Fòrum, els professionals de la pastisseria i la fleca artesana disposaran d’una àrea expositiva conjunta amb marques i empreses capdavanteres dels dos sectors, on també hi tindran presència els dos gremis, per tal que es converteixi en un punt de trobada tant pels agremiats d’ambdues entitats com per tota la resta de visitants.
A més, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona organitzarà dins del GFB la gran final del concurs nacional The Baker, que reconeix l’excel·lència i el talent emergent en forneria artesana. Per la seva part, el Gremi de Pastisseria de Barcelona hi organitzarà la final del concurs Millor Panettone d’Espanya, una cita imprescindible per fer valdre aquest producte.
El programa del Gastronomic Forum Barcelona 2025 tindrà com a fil conductor la “Nova Cuina Catalana” i el producte de proximitat. Es preveu que l’esdeveniment reuneixi més de 350 expositors i es consolidi com un referent per a professionals de l’hostaleria, la gastronomia i el foodservice.
“L’Aula Fòrum serà un aparador únic del talent que tenim a Catalunya. Les activitats programades mostraran la creativitat i l’excel·lència de la fleca i la pastisseria artesana. Units som més forts i més visibles”, han declarat els representants dels dos gremis.
Aquesta nova sinergia entre els gremis artesans serà una de les grans novetats del Gastronomic Forum Barcelona 2025, que es consolida com una plataforma imprescindible per al sector.