Search
Close this search box.

València acollirà, el pròxim 16 d’octubre, la II Fira Artesana del Pa

El Gremi de València instal·larà una gran carpa a la Plaça de l’Aigua de València on els assistents podran participar en una exposició i degustació del pa artesà i tradicional valencià.

València acollirà, el pròxim 16 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial del Pa i el Dia Mundial de l’Alimentació, la II Fira Artesana del Pa, organitzada pel Gremi de Forners i Pastissers de València.

L’esdeveniment, que compta amb la col·laboració de la Diputació de València i de la Regidoria de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de València, té com a objectiu divulgar i conscienciar el consumidor sobre els avantatges nutricionals, gastronòmics i mediambientals d’apostar per un producte artesà i de proximitat.

Així, el Gremi s’uneix de nou a la iniciativa promoguda per la Unió Internacional de Forners i Pastissers – UIBC, i instal·larà una gran carpa, de 10 a 14 hores, a la Plaça de l’Aigua de València. En ella, els assistents podran participar en una exposició i degustació del pa artesà i tradicional valencià en les seues diverses varietats i formats, elaborats per mestres forners valencians, tots ells posseïdors del distintiu que acredita la seua pertinença al Gremi i reconeix el seu compromís amb la innovació, l’excel·lència i la tradició artesanal.

L’objectiu d’aquesta II Fira Artesana del Pa és convertir-se en un punt de referència per acostar al consumidor final la riquesa i diversitat de la gastronomia de la Comunitat Valenciana. En definitiva, donar visibilitat als productes propis de la gastronomia valenciana i, sobretot, posar en valor aquells intangibles que fan de la Comunitat un lloc únic: tradició, sostenibilitat i compromís amb la defensa de la cultura gastronòmica.

La Pataqueta, protagonista d’aquesta nova edició

El Gremi de Forners i Pastissers de València continua amb el seu projecte de promoció gastronòmica i cultural amb el qual aspira a aconseguir el reconeixement de la Pataqueta com a Marca CV —la marca de qualitat titularitat de la Generalitat Valenciana i gestionada per la Conselleria d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca—, l’objectiu de la qual és protegir els productes agraris i agroalimentaris de l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Per això, durant el matí es realitzarà una xarrada i esmorzar valencià elaborat amb Pataqueta, el pa tradicional valencià que recull la manera autèntica de gaudir dels entrepans amb els ingredients típics de l’horta valenciana. Hi participaran Juanjo Rausell, president del Gremi de Forners i Pastissers de València; Eva Davó, propietària de La Cantina de Ruzafa; i Paco Alonso, periodista gastronòmic.

Com explica Juanjo Rausell, president del Gremi, “farem un show cooking en directe per donar a conéixer el paper de la Pataqueta dins de l’esmorzaret valencià”.

“És molt important protegir i posar en valor aquest pa tradicional, diferenciant-lo d’altres variants industrials que no respecten la seua elaboració artesanal. A més, es pretén fomentar-ne el consum entre la població, destacant les seues qualitats com a aliment saludable, artesà i lligat a la història gastronòmica de la regió”, subratlla Juanjo Rausell.

Humor i tradició per tancar la jornada

La jornada culminarà amb l’emissió en directe del podcast en to d’humor Disfrutons, de Jajajers, la parella còmica amb més seguidors de la Comunitat Valenciana.

En aquesta ocasió, faran un episodi molt especial per parlar de la història i tradició del pa i els dolços valencians, de com els forns artesans han sigut i són autèntics epicentres socials als barris i pobles, així com de la constant batalla contra el pa industrial i els costos que ofeguen el sector.

Amb el suport de: