El jove forner català guanya el premi The Baker 2025 després d’una final molt emocionant.

El talent flequer ha brillat amb força aquest any al Gastronomic Forum Barcelona, on el reusenc Xavier Pamies (Forn Sistaré i Zero Gluten Sistaré) s’ha proclamat guanyador del prestigiós THE BAKER 2025, el reconeixement que distingeix el millor professional flequer del país, atorgat per la Baking School Barcelona Sabadell, escola del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona.
Pamies, sisena generació de forners, tot i la seva joventut, ha aconseguit el guardó pel seu domini de les fermentacions i per l’equilibri entre sabor i textura, que l’han fet mereixedor del màxim reconeixement del certamen.
A més del títol THE BAKER 2025, també ha estat distingit amb la menció especial a la millor brioixeria de pasta de full, consolidant-se com un dels grans referents actuals del sector.
Pamies no ha sigut l’únic reconegut. També s’ha reconegut alguns dels finalistes amb mencions especials d’aquesta edició, com la del Millor pa de massa mare, concedida al flequer català Lluís Casas del Forn Vallespir de Barcelona, i el millor pa nutricional i el millor conjunt de snack salat, atorgats a Martí Alemany del Forn de la Rambla de Vilanova i la Geltrú.





El concurs, celebrat al llarg de tres intenses jornades a la Baking School Barcelona Sabadell i culminat amb la final al Gastronomic Forum Barcelona, va reunir alguns dels millors flequers del país, que hi van demostrar el seu talent en les disciplines esmentades, així com la seva trajectòria professional.
No ha sigut fàcil escollir el The Baker 2025 per a un jurat que estava compost per grans figures de referència del sector com Sylvain Herviaux (MOF 2011), Roger Vilardosa (membre de l’equip espanyol de fleca per al Mondial du Pain 2023, on va obtenir el premi a la millor brioixeria del món), Matt Valette (membre de la Sélection France 2019, millor “Commis” al Mondial du Pain 2023 i tercera posició a la III edició del Best of Mondial du Pain Tokyo 2023), Marta San José (segona posició a la classificació final del VIII Mundial del Pa i tercera posició al IV Best Of) i Georgina Reinares, guanyadora de l’edició anterior i propietària de la fleca Barrihuelo d’Eltziego.

Durant el lliurament de premis, la presidenta del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Mònica Gregori, va destacar la importància d’aquest èxit per a la fleca catalana:
“Ens omple d’orgull veure l’alt nivell dels flequers actuals i la creativitat que poden desenvolupar per oferir productes atractius a les seves fleques. The Baker representa l’esperit d’esforç, innovació i amor per l’ofici que volem continuar impulsant en les properes edicions.”
L’esdeveniment va comptar amb el suport de marques reconegudes del sector com Bongard, Barry Callebaut, Dispan, Farinera Coromina, Dir Informàtica, Fills de Moretó, Moulins du Sud, Moulin de Colagne, Farines Ylla i Mas Uniformes.





