Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Alumnes de Primària aprenen com es fa el pa a l’Escola Andreu Llargués

Mig centenar d’alumnes de Primària l’Escola Andreu Castells (Sabadell) han visitat recentment l’Escola de Flequers Andreu Llargués per tal de conèixer de primera mà com s’elabora el pa artesà, gràcies als formadors del centre formatiu i als alumnes del Certificat de Professionalitat (CP) en Fleca i Brioixeria.

 

 

«El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i el seu centre formatiu sempre estan oberts a participar en qualsevol iniciativa que pugui promocionar la cultura del pa i donar valor a l’ofici de flequer, així que, quan vam rebre la sol·licitud de l’Escola Andreu Castells d’organitzar una activitat extraescolar per tal que els seus alumnes aprenguessin com es fa el pa, de seguida vam respondre afirmativament, tot i el repte organitzatiu que suposava per al nostre centre», explica la Montse Ruiz, cap del Departament de Formació del Gremi.

En total, la comitiva de l’Escola Andreu Castells va comptar amb 48 nens d’entre 7 i 8 anys, acompanyats de 4 professors, que van ser rebuts per la Montse Ruiz; la Mari Cruz Barón, subdirectora de l’Escola Andreu Llargués, i el Matt Valette, formador del centre i reconegut flequer a nivell internacional.

 

 

Els nens van poder tocar la massa, boleiar-la i veure amb quins ingredients i quines tècniques es fa el pa en els seus diferents formats, gràcies a l’acompanyament dels alumnes del CP i el personal de l’Escola. A més a més, com a colofó, cada vailet es va emportar a casa un panet fet pels alumnes del CP.

Després de l’activitat, Mònica Sanz, mestra de l’Escola Andreu Castells, va escriure la Montse Ruiz per traslladar-li l’agraïment de tots els participants. «Tan sols escriure’t per agrair-vos el vostre temps i dedicació, a la vegada que gran qualitat humana. Els infants van gaudir moltíssim i nosaltres també! No cal dir que els pans eren boníssims, i molts nens/es no van poder resistir-se a tastar-los abans d’arribar a casa. Serà un plaer tornar a repetir l’experiència, sempre que vosaltres pugueu! De nou, mil gràcies de tot cor!», va incidir.

 

 

Noticies relacionades

Amb el suport de: