Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Celebrem el dia Internacional del Croissant

El croissant sempre acapara totes les mirades, però avui encara més.

 

El 30 de gener se celebra el Dia Internacional del Croissant, una peça que cada cop ha agafat més força en les fleques d’arreu del món, i és irresistible al paladar de qualsevol.

Però, d’on prové aquest aliment?

El croissant és originari de Vienna, tot i que a vegades se’n diu que és francès. S’elabora amb ingredients senzills (massa fullada, llevat i mantega), però inclosa la peça més bàsica és tot un repte pels forners i pastissers.

Hi ha moltes històries de com es va crear, però la història més representativa remunta al segle XVII, per celebrar el triomf de la ciutat austriaca davant l’Imperí Otomà. Es parla que gràcies a l’avís dels flequers durant la nit, la població i l’exèrcit va poder defensar l’atac, i com a premi el gremi pastisser va crear un croissant en forma de mitja lluna, un emblema utilitzat per l’Imperi Otomà.

Irresistible

El seu sabor, l’aroma i la textura cruixent l’han convertit en un producte irresistible, acaparador de mirades i que gràcies a ell ja no concebem un aparador sense croissants.

Segons alguns estudis, hi ha aliments que produeixen reaccions addictives, i disparen en l’organisme substàncies químiques com ara la dopamina i la betaendorfina encarregades de produir plaer. En aquest sentit, el croissant com altres brioixeries, que en la seva preparació requereixen productes processats com el sucre i altres carbohidrats, té aquest efecte placebo en un alt percentatge de les persones. És a dir, el fa irresistible al paladar.

La peça que resulta de barrejar la massa fullada, el llevat i la mantega és un brioix que pot acompanyar-se tant de dolç com salat i multiplica les seves versions. També pot gaudir-se acompanyat d’una tassa de cafè o qualsevol altra beguda.

Un altre aspecte que «enganxa», és l’agradable sensació cruixent que té cadascuna de les seves capes i que ho fa veritablement apetible.