Search
Close this search box.

CEOPPAN presenta al Govern Espanyol el seu pla de xoc contra la crisi energètica

El passat 2 de novembre la Confederació es va reunir amb el Ministeri d’Agricultura per tractar els principals problemes que travessa el sector flequer

La Confederació Espanyola de Fleca, Pastisseria, Brioixeria i Afins (CEOPPAN) s’ha reunit amb el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació per donar a conèixer al Govern “la situació delicada” que travessa la fleca tradicional i artesana al nostre país.

La reunió s’ha celebrat aquest dimecres en la seu del Ministeri a Madrid. En aquesta han estat presents el secretari general d’Agricultura i Alimentació, Fernando Miranda; i el director general de la Indústria Alimentària, José Miguel Herrero. Per la Confederació hi ha assistit una comitiva encapçalada pel seu president Eduardo Villar, juntament amb els membres del Comitè Executiu, entre els quals es trobava el secretari General del Gremi, Carles Cotonat.

La Confederació ha exposat els principals problemes que travessa el sector flequer entre els quals es troben:

  1. Increment de costos excessius que no es poden repercutir al consumidor final
  2. Incertesa sobre l’evolució de la crisi
  3. Descens continuat del consum
  4. Dificultat per a trobar treballadors qualificats
  5. Problemes de successió en les empreses
  6. Tancament definitiu de fleques superior al 5% en l’últim any amb la seva conseqüència de desproveïment (no sols de pa) en l’àmbit rural
  7. Aliment tan quotidià que moltes vegades no es té en compte.

Tanmateix, s’ha tractat l’aturada energètica del passat 28 d’octubre i els motius que van portar a convocar-la a nivell nacional i es van detallar els principals reptes de futur. Per últim, CEOPPAN va presentar les demandes al Govern, que es resumeixen de la següent manera:

Propostes de xoc

  1. Considerar al pa sector essencial
  2. Considerar al pa sector intensiu en consum energètic
  3. Incloure-ho en totes les mesures de mitigació existents
  4. Implementar mesures de mitigació per a empreses micro, petites i mitjanes de sectors essencials
  5. Incloure el pa en catàleg d’ocupacions de difícil cobertura
  6. Reduir les barreres a la importació de les matèries primeres
  7. No adoptar mesures intervencionistes de preus

Proposades estratègiques

  1. Suport a la fleca com a comerç de barri i així impulsar el consum a l’Espanya buidada
  2. Suport per a les campanyes de promoció del pa
  3. Creació de la categoria “Millors Pans d’Espanya” en els Premis Aliments d’Espanya, i la seva inclusió en Banquets d’Estat
  4. Suport per a la Selecció Espanyola de Fleca Artesana (equipo Espigues)
  5. Revisió del Reglament Llei d’Envasos i Residus d’Envasos, perquè no es posi en perill la continuïtat de l’Acord ECOEMBES-CEOPPAN
  6. Suport per a la Formació Professional en el sector

 

 

Noticies relacionades

Amb el suport de: