Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

CEOPPAN rep el Premi Extraordinari Aliments d’Espanya

És la primera vegada que el sector de la fleca i pastisseria artesana del país rep un reconeixement tan important.

El passat 10 d’octubre, el Teatro Real va acollir la XXXV edició de la Gala dels Premis Aliments d’Espanya. Durant la Gala la Confederació Espanyola de Fleca, Pastisseria, Brioixeria i Afins (CEOPPAN) va rebre el «Premi Extraordinari Aliments d’Espanya«, que va recollir el president, Eduardo Villar, en mans del Ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.

En la seva intervenció, Villar va començar agraint al Ministre, en nom de tot el sector, el guardó rebut, destacant que CEOPPAN «està fent una aposta per oferir als consumidors espanyols productes cada vegada més saludables i de major qualitat, fins i tot en moments de gran dificultat, com en pandèmia o en crisi energètica i de matèries primeres«.

La professió de forner a Espanya és «mil·lenària», i ha aportat més de 300 varietats autòctones de pa a la nostra gastronomia. Des de la Confederació asseguren que «l’aposta és el manteniment d’artesania alimentària i dels beneficis nutricionals del pa a través d’una constant innovació«.

El sector de la fleca Artesana i Tradicional al nostre país agrupa 12.000 micro, petites i mitjanes empreses de fabricació, amb 45.000 punts de venda propis i 90.000 ocupacions. I CEOPPAN, a part de representar-ho, actua «en la formació, en la innovació i en la promoció«, mitjançant accions que dignifiquin al pa i a la professió de forner, i altres que promocionin el seu consum.

En aquest sentit, l’empresari de La Rioja ha posat l’accent en el paper de «vaixell almirall de la professió» que constitueix el Projecte Espigues (Selecció Nacional de Fleca Artesana) per a aquesta dignificació.

A més a més, referent a la promoció del consum de pa, va destacar que «col·laboren amb metges i nutricionistes en l’elaboració d’estudis que avalin la importància del pa en una dieta saludable. Sobre la base d’això es desenvolupen campanyes al voltant del Dia Mundial del Pa o projectes finançats per la UE com la de «Bon dia amb Pa»«.

«El pa és l’únic aliment que ens acompanya en la taula de principi a fi; és un aliment natural, equilibrat, sa i que conté fibra i una gran quantitat de nutrients essencials que necessitem per a viure; i és un comunicat essencial de diverses de les nostres celebracions populars, ja que acompanya amb tots els altres aliments«, conclou.

És la primera vegada que el sector de la fleca i pastisseria artesana del nostre país rep tan important reconeixement, i més quan el sector està sofrint la crisi més greu de la seva història, que ha provocat el tancament de moltes empreses i negocis a causa de la severa pujada dels costos energètics i de producció derivats de la guerra d’Ucraïna.