Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Cinquena promoció d’excel·lència

La Baking School presentarà el 19 de juliol l’acte de cloenda del cinquè màster en Fleca Artesana d’Excel·lència.

El dia 19 de juliol és la data assenyalada per celebrar, a les instal·lacions de l’Escola de Flequers Andreu Llargués, la cloenda de la cinquena edició del màster en Fleca Artesana d’Excel·lència, que s’ha impartit entre el mes d’octubre de 2023 i el juny de 2024. Aquest dia, a patir del migdia i coincidint amb la Jornada de Portes Obertes de l’Escola, es farà un acte solemne i els alumnes d’aquesta promoció exposaran les seves creacions en una taula final i rebran els seus diplomes de mans del director del centre, Yohan Ferrant, i la presidenta del Gremi, Mònica Gregori. L’acte es tancarà amb una degustació de les peces exposades.

Ciència i tècnica

Aquesta cinquena edició va començar el 16 d’octubre de 2023 i conclou el 19 de juliol de 2024. A l’inici del màster, durant els mesos d’octubre i novembre, les classes es van centrar en la ciència i la tècnica per elaborar pans artesans d’excel·lència amb farines T-65, T-80 i 100 % massa mare. Ja al mes de desembre, els alumnes van començar a cursar el mòdul de brioixeria artesana, i van aprofitar les dates per submergir-se en els productes nadalencs, com ara el panettone, a més de pans i masses batudes.

Un cop passades les festes nadalenques, en el primer mes de 2024, les classes van continuar aprofundint en el terreny de la brioixeria artesana sota la direcció de Yohan Ferrant i, al febrer, es van endinsar en els pans de biodiversitat amb cultius locals i els pans nutricionals, que cada vegada tenen més demanda entre els consumidors. Durant aquestes sessions van treballar diferents tipus de fermentació, així com els pans rics en fibra. Aquest mòdul s’imparteix perquè cada vegada hi ha més demanda de pans nutricionals.

Professors convidats

El MOF2011 i ambassadeur du pain Sylvain Herviaux va ser el protagonista del mes de març. Va impartir un mòdul especial de snacking, una altra de les gammes de productes que cada vegada tenen més acceptació entre els consumidors. Ja al mes d’abril, Matt Valette es va encarregar de tornar a endinsar els alumnes en els pans nutricionals, amb el focus posat en el prestigiós procés de panificació d’excel·lència Respectus panis, desenvolupat per l’exclusiva associació de flequers d’alt nivell internacional: Les Ambassadeurs du Pain.

Per acabar aquesta formació d’excel·lència, el mes de maig es van preparar les bases per a la peça artística amb el suport de David Hernández, guanyador de la millor brioixeria del món 2023, i l’última setmana lectiva de juny va tornar Yohan Ferrant per impartir el mòdul de brioixeria creativa.

En camí de la sisena edició

El proper mes d’octubre arrencarà una nova edició del màster en Fleca Artesana d’Excel·lència, una formació exclusiva i exigent que constitueix el vaixell insígnia de la Baking School Barcelona Sabadell.

Així, entre el mes d’octubre de 2024 i el juny de 2025, l’alumnat d’aquest sisè màster aprofundirà cada setmana en diferents aspectes de la fleca d’excel·lència, sempre sota el guiatge de formadors professionals de prestigi reconegut i garantia professional, encapçalats per Yohan Ferrant, director tècnic de l’Escola de Flequers Andreu Llargués i doble podi al Best of Mondial du Pain 2023. També, com en edicions anteriors, comptarà amb la participació de convidats de gran renom en l’àmbit nacional i internacional per a algunes de les especialitats que s’imparteixen.

Amb un màxim de vint participants per afavorir una formació personalitzada i intensiva, la metodologia del màster combina demostració amb pràctica, alhora que té com a referència els millors professionals i les actuals tendències del sector. Aquesta formació té una durada de 220 hores teoricopràctiques que s’estructuren en 22 hores mensuals organitzades en una setmana al mes de dilluns a dijous amb un total de deu setmanes d’octubre a juliol.

Noticies relacionades

Amb el suport de: