Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Daniel Ramos, guanyador de la primera edició del premi THE BAKER

El premi es va entregar en el marc del Gastronomic Forum Barcelona, i on els finalistes també van rebre mencions especials per al millor pa de passa mare, millor brioixeria fullada, millor snacking i millor pa nutricional.

Daniel Ramos de «La Cremita» (Chiclana de la Frontera) va resultar guanyador únic del premi  The Baker, organitzat per la Baking School Barcelona Sabadell, l’escola del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona. L’esdeveniment, que va atreure  forners professionals i empreses clau del sector de tota Espanya, va culminar aquest dimecres en el marc del Gastronòmic Fòrum de Barcelona.

La competició, que es va iniciar dilluns passat 6 de novembre en les instal·lacions de la Baking School Barcelona Sabadell va tenir dues jornades dures de treball teòric i pràctic en el qual els tres forners aspirants al premi van competir posant a prova la seva destresa, creativitat i passió per l’art del forn. Els candidats, supervisats per un jurat de professionals del sector (Xavier Barriga, Sylvain Herviaux, Enric Badia i Marta San José sota la presidència de Yohan Ferrant i Mari Cruz Barón), van elaborar les seves propostes de pans nutricionals, brioixeria fullada, pans de massa mare, snacks salats i brioixos entre altres.

El guanyador, Daniel Ramos, que també es va emportar l’esment especial al millor Snack Salat i la millor Brioixeria fullada, va impressionar al jurat amb la seva habilitat tècnica i el seu enfocament innovador, presentant un bufet que va atreure l’atenció dels assistents a l’esdeveniment. La seva taula va destacar pel seu compromís amb la qualitat i la tradició, i això es va reflectir en cadascuna de les seves creacions. «Participar en el concurs ‘THE BAKER’ ha estat una experiència increïble, i guanyar és un honor. Me’n vaig amb un reconeixement i amb l’amistat de grans companys i professionals», explica Ramos.

Els altres dos finalistes, Diego Marín, propietari del forn Pandemonium a Vigo i el joveníssim Alex Arrieche, de la pastisseria Miguez de Santiago de Compostel·la, van demostrar també el seu mestratge i van aconseguir el premi especial en les categories de pa nutricional i pa de massa mare respectivament.

El Secretari General del Gremi de Flequers de la província de Barcelona, Carles Cotonat, es va mostrar encantat amb l’èxit de l’esdeveniment. «Estem emocionats d’haver organitzat un concurs que ha reunit forners tan talentosos de tota Espanya i esperem continuar promovent l’excel·lència en el nostre sector donant valor i reconeixement a la professió l’any vinent«, concloïa.

Us deixem un recull de les taules finals presentades:

Aquest concurs ha estat possible gràcies al suport de marques professionals com Bongard, Dir Informàtica, Barry Callebaut, Dispan, Farinera Coromina, Farines Moretó i Farines Ylla, MasUniformes i Debic.