Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Digitalització: som a temps, som-hi!

Andreu Llargués, President del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona.
 

De la mà de la pandèmia hem passat un any duríssim: de canvis, de malaltia i pèrdua, de patiment, de sacrifici… Si alguna cosa ens han deixat clar tots aquests mesos és que el món tal com el coneixíem s’ha acabat. El món que fa dos anys ens semblava inamovible està caducat. Hem vist com les formes de vendre han patit una bolcada, intensificant i accelerant fins a l’inimaginable les tendències d’adaptació tecnològica que ja es preveien. Els grans magatzems, hipermercats, cadenes han hagut de canviar i adaptar-se per subsistir. Nosaltres, també.

I el camí per a aquest canvi és la digitalització. La prova més fefaent la tenim en els fons d’ajuda europeus; des de Brussel·les són clars a l’hora de marcar el camí. Aquestes ajudes per tornar a la normalitat -o construir-ne una de nova- i per refer tot el que la malaltia i les seves conseqüències econòmiques han destrossat passa per dos factors essencials: la digitalització i l’economia sostenible.

Al Gremi ja feia temps que reflexionavem i estudiavem aquestes noves tendències. Gràcies a aquest treball previ i al temps de ‘pausa’ obligada a alguns dels nostres serveis presencials hem pogut fer aquest necessari accelerament en l’estratègia digital: de la nostra institució com a tal i pel que fa a servei i formació específica per als nostres agremiats. No us enganyeu: fer aquest pas ja no és una qüestió de futur, sinó de present. Si volem continuar i prosperar com a empresaris i forners, si el Gremi vol seguir al capdavant en la defensa, representació i servei de la fleca catalana, aquest pas és una condició indispensable.

En el tema del mes de l’últim Newspa imprès (nombre 229) teniu ja un desglossament de les mesures, serveis i formacions que des del Gremi posem al vostre abast. Totes elles, amb vista a reforçar el vostre camí a la digitalització, de cara al nou món que s’obre davant nostre.

 

«Al Newspa digital podreu trobar articles de l’actualitat del sector flequer, l’artesania alimentària i el comerç de proximitat. També, novetats de serveis i formació del Gremi o notícies de les fleques agremiades»

 

Dins d’aquestes mesures, hem estrenat un nou Newspa, aquesta vegada digital, que us invito a visitar: newspa.cat.
Aquí podreu trobar articles de l’actualitat del sector flequer, l’artesania alimentària i el comerç de proximitat. També, novetats de serveis i formació del Gremi o notícies de les fleques agremiades. A més, dues vegades al mes, rebreu un butlletí informatiu especial, que farà un recull dels articles nous inclosos al portal durant les dues setmanes anteriors, perquè pugueu estar al cas.

De la pandèmia, hem sortit reforçats com a col·lectiu. El consumidor ens ha vist com a professionals de confiança, que no han faltat a la seva cita com a elaboradors d’un producte necessari i de qualitat. Que no han fallat com un dels pilars del comerç i la vida local de pobles i ciutats. I ens han demanat productes ‘com els d’abans’ i també productes nous, encara més sans, encara més nutritius, encara millors; demandes que podem respondre gràcies al fet que seguim formant-nos, aprenent i innovant.

La digitalització, benvolguts companys, és una eina. Una de les moltes que, juntament les que fan possible la màgia a l’obrador i l’establiment, ens permetran treballar millor, vendre més, comunicar més lluny i donar visibilitat al nostre estimat ofici.

Us animo a entrar en aquests nous temps amb coratge, sense por a evolucionar amb els reptes del temps que ens ha tocat viure; sense pressa, però sense pausa. Potser tants canvis i tan ràpids fan una mica de vertigen, però no esteu sols: el Gremi no fallarà a l’hora d’acompanyar-vos i prestar-vos tot el suport necessari per aconseguir aquesta adaptació i extreure’n tot el benefici. Som a temps, som-hi!