El passat dissabte, es va estrenar a la plataforma La Xarxa+ i a les televisions locals el nou programa del conegut forner Jordi Morera ‘Terra de Pa’, dedicat al pa i les seves varietats a Catalunya.
En el primer capítol d’aquesta producció de VOTV i Canal Blau, que es pot veure en línia al web de La Xarxa, han participat representants de dues empreses agremiades: les germanes Meritxell i Esther Ventura, de l’Espiga d’Or-Cal Falsina (Caldes de Montbui) i Xavier Pàmies Sistaré, del Forn Sistaré (Reus).
Aquest primer programa s’ha dedicat als cereals, la qual cosa té molt sentit per a arrencar aquest espai televisiu, ja que és “allà on tot comença”, segons la productora. A més dels esmentats representants de la fleca de qualitat, Morera també ha entrevistat un pagès de l’Espunyola que practica una agricultura regenerativa, ha explicat com fer un bon pa d’espelta al seu obrador i, per acabar, el pallasso i actor Guillem Albà ha participat en un tast.
El programa, dirigit per Albert Jordana i presentat per Jordi Morera, reconegut com el millor forner del món 2017, recorre Catalunya per donar a conèixer tots els secrets del pa i portar a taula la seva expressió més honesta.”‘Terra de pa’ vol contribuir a la difusió del pa artesà, un producte amb unes excel·lents propietats nutricionals i un component fonamental de la dieta mediterrània i de la nostra tradició cultural”, assegura la productora.
A un dels propers capítols, apareixerà al programa l’Escola de Flequers Andreu Llargués.