Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Gremi de Forners de València es concentra davant la delegació del Govern per reclamar mesures urgents

Sota el lema “Tanca la Fleca i Pastisseria Artesana! Mor el teu barri”, el Gremi de Forners i Pastissers de València alça la seva veu per a reclamar mesures dràstiques urgents davant l’apressant crisi del sector.

El 10 de novembre el Gremi de Forners i Pastissers de València va dur a terme una massiva concentració enfront de la Delegació del Govern, per fer una crida davant la importància de la crisi del sector i la urgència d’implementar les mesures que es demanden.

Aquesta concentració se celebra després de la simbòlica apagada dels forns el passat 28 d’octubreapagada dels forns el passat 28 d’octubre i després d’haver mantingut reunions amb la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball de la Generalitat Valenciana i amb el Secretari General d’Agricultura i Alimentació.

La principal sol·licitud del Gremi de Forners i Pastissers de València és la inclusió del sector de la fleca i pastisseria artesana entre els essencials amb caràcter urgent.

Davant l’increment dels costos d’energia, matèries primeres, serveis i transports, el Gremi demanda mesures de suport urgents que arribin també a microempreses i pimes. Tot això, posant de manifest que la fleca i pastisseria és un sector essencial per a la societat, un pilar fonamental per al manteniment del model de comerç de proximitat i un sector productor d’un aliment bàsic i imprescindible en la cistella de la compra, com és el pa.

El Gremi valencià assegura que el nombre de fleques i pastisseries artesanes que tanquen la persiana definitivament va en augment i és ja una realitat que amenaça amb la creixent desaparició de petites empreses i milers de llocs de treball, ja que el sector dona ocupació directa a 190.000 persones. També alerta que estan en perill el comerç de proximitat, amb les relacions socials que orbiten entorn dels petits comerços locals i la cultura gastronòmica. I, evidentment, la tradició i l’ofici artesà dels mestres forners, que es transmet de generació en generació en les fleques i a les Escoles i Centres de formació.

Resposta positiva del Govern

La crida realitzada pel Gremi ha aconseguit el seu objectiu, materialitzat en l’èxit de la Concentració, a la qual ha accedit a acostar-se Pilar Bernabé García, delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, qui ha manifestat ser conscient de la problemàtica que embolica al sector i ha dit prendre bona nota de les mesures urgents que es requereixen.

Noticies relacionades

Amb el suport de: