El Gremi de Forners i Pastissers de València participa, per primera vegada, en col·laboració amb l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA), en la XVI edició Expociència 2024, un esdeveniment de divulgació científica que se celebra al Parc Científic de la Universitat de València.
Mestres forners agremiats han participat, al costat de CdT Turisme, en les activitats promogudes per l’IATA amb el títol “Maridatge, Innovació i Artesania”, com, per exemple, diferents tastos de panes elaborats amb massa mare o d’elaboracions amb farina de garrofa com un exemple del compromís del Gremi amb la sostenibilitat. A més, durant la jornada, els assistents han pogut conèixer millor què s’uneixi massa mare, el tipus d’elaboracions que es pot incloure més enllà del pa, fins i tot han pogut comprovar, a través de microscopis, els microorganismes presenten, prestant especial atenció a la funció de cadascun d’ells i els seus beneficis.
Al mateix temps, s’ha convidat als participants en l’activitat a elaborar el seu propi pa amb massa mare, per a posteriorment, gravar un vídeo mostrant la seva elaboració i compartir-lo en xarxes socials la participació del Gremi de Forners i Pastissers de València en aquest esdeveniment ha comptat també amb el secundo de la directora general d’Indústria i Cadena Agroalimentària de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Inmaculada Marco, que ha visitat l’espai destinat a aquestes activitats, les quals tenen com a finalitat posar en valor ho treballo tradicional dels forners del Gremi mitjançant el maridatge de panes amb massa mare i productes de proximitat de la Comunitat Valenciana, així com la incorporació a les seves elaboracions de farina de garrofa com un exemple del compromís d’aquest sector amb la sostenibilitat.