Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La fleca defensa la degustació a les fleques davant l’Ajuntament de Barcelona

La regidora del l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de la Comissió d’Economia i Hisenda del Consistori, Joana Ortega,així com representants del grup municipal de Junts per Catalunya, han visitat la seu del Gremi per conèixer la situació i problemàtica del sector davant l’atac del Gremi de Restauració de Barcelona contra les fleques amb degustació.

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona ha rebut la visita de Joana Ortega, regidora del l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de la Comissió d’Economia i Hisenda del Consistori, així com representants del grup municipal de Junts x Catalunya i del Gremi de Flequers de Barcelona.

A la seu del nostre Gremi, la regidora ha estat rebuda per la presidenta, Mònica Gregori, i el president del Gremi de Flequers de Barcelona, Jaume Bertran. Durant la trobada, els representants de la fleca han explicat a Ortega la posició del sector davant el conflicte que ha iniciat recentment el Gremi de Restauració de Barcelona contra les fleques amb degustació.

Aquesta controvèrsia es va iniciar fa unes setmanes, quan aquest ens va atacar la degustació de les fleques demanant el seu tancament i acusant la fleca de compètencia deslleiai. Com a resposta, ambdós gremis flequers barcelonins, amb el suport de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, van emetre un comunicat recordant, entre altres coses, que «la degustació és una activitat legalment permesa i regulada que poden realitzar tots els establiments comercials de venda de productes d’alimentació, tal com es recull a la Llei 18/2017, de l’1 d’agost, de comerç, serveis i fires, així com en les diferents ordenances municipals, i pel que fa a la ciutat de Barcelona, a l’ordenança d’establiments i centres de comerç alimentari»

Davant aquesta polèmica, l’Ajuntament es va comprometre a investigar el tema. És per això que els representants de la fleca han volgut reunir-se amb Ortega per fer-li arribar la postura del sector. Durant la reunió, la regidora va mostrar molt interès en conèixer de primera mà la situació i problemàtica dels establiments de fleca de Barcelona i escoltar les demandes i mesures que reclama el sector.

En l’esmentat comunicat, els Gremis incideixen que «l’activitat de les fleques amb degustació consisteix en degustar en els propis establiments els productes i especialitats que elaboren, couen i venen, acompanyats de begudes solubles i/o refrescants, de conformitat amb la normativa aplicable i els usos socialment acceptats. Pel contrari, els bars i restaurants exerceixen una activitat de serveis, en el que es veuen implicats nivells de manipulació i treballs que en cap cas corresponen al d’una fleca amb degustació«.

«Lamentem que s’acusi al nostre sector de competència deslleial i intrusisme, especialment quan som un sector que coneix, i pateix, especialment aquests fets, ja que, com es públic i notori, es ven pa a tot arreu, i a molts llocs en condicions higièniques i sanitàries qüestionables. El sector flequer ha fet front a aquesta anomalia amb innovació, creativitat, formació i oferint als clients productes de qualitat, saludables i adaptats a les necessitats i demandes dels clients actuals«, afegeixen