Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Gremi recorda l’entrada en vigor de l’obligació de reducció de la sal al pa comú

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona recorda els forners l’entrada en vigor, l’1 d’abril de 2022, de la Norma de Qualitat del Pa, que estableix l’obligatorietat de limitar el màxim de contingut de sal en el pa comú.

L’any 2019, es va publicar al B.O.E. la Norma de Qualitat del Pa, concretament el Real Decreto 308/2019, de 26 d’abril de la qual, el mes de juliol de 2019, el Gremi va dedicar una jornada informativa per a tots els agremiats, a càrrec de diferents experts en la matèria, atesa la importància i transcendència del seu contingut per a tots vostès.

«Un dels aspectes nous que contempla aquesta normativa, és l’obligatorietat d’establir un límit màxim de contingut de sal permès en l’elaboració del pa comú. En concret, en el seu article 11.2 c) s’estableix que: ‘El contingut màxim de sal permès en el pa comú, com a producte acabat, ha de ser d’1,31 grams per 100 grams de pa (13,1 g de sal per quilogram de pa o el 0,52 g de sodi corresponent per 100 g de pa) si s’analitza mitjançant la determinació de clorurs o d’1,66 grams de sal per 100 grams de pa (16,6 g de sal per quilogram de pa o el 0,66 g de sodi corresponent per 100 g de pa), si s’analitza mitjançant la determinació de sodi total'», assenyala el Gremi.

Per tal que els elaboradors de pa tinguessin un temps per adaptar els seus processos de producció a aquesta reducció, la normativa va posposar l’entrada en vigor d’aquest punt fins a 1 d’abril de 2022. Per tant, a partir d’aquest mes d’abril, entra en vigor l’obligatorietat de limitar el màxim de contingut de sal en el pa comú.