Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Segell Covid certifica la seguretat de la fleca

 

La Covid ha obligat aquests professionals a adaptar les botigues i obradors a unes estrictes normes higièniques i sanitàries, per garantir la plena seguretat dels seus productes, activitats i espais de treball i d’atenció al públic.

Per tal de facilitar l’adaptació dels agremiats a les millors pràctiques higièniques, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona ha impulsat un projecte de Certificació Covid per als establiments comercials del sector de la fleca i la pastisseria, que acredita que s’apliquen les mesures i protocols recomanats per les autoritats sanitàries.

A més a més, el Gremi s’ha ocupat de tramitar una sèrie de subvencions que permetin, a un nombre determinat de fleques, obtenir aquest segell de forma gratuïta.

Objectius

La finalitat de la iniciativa és facilitar eines al sector per afrontar aquest episodi extraordinari, donant una pauta de les condicions que cal adoptar per l’activitat dels comerços de fleca i pastisseria amb degustació o sense, així com recollir un seguit de mesures higiènic-sanitàries que caldrà aplicar per portar a terme l’activitat assolint un seguit d’objectius.

En primer lloc, continuar garantint la seguretat dels aliments tant en la seva elaboració com subministrament. Així mateix, es busca garantir la seguretat dels treballadors i clients minimitzant la transmissió de la Covid-19 entre persones. I tot això, per descomptat, assegurant en tot moment el subministrament d’aliments a la població.

Amb el projecte Segell Covid es distingirà a aquelles empreses del sector de la fleca i la pastisseria que apliquin i certifiquin les mesures i protocols de seguretat generals, d’higiene i de manipulació per a la prevenció de la Covid-19, recomanats per les autoritats sanitàries.

Com aconseguir-ho

El procediment per a l’obtenció de la certificació Segell Covid constarà, com no pot ser d’altra manera, de formació en pràctiques de manipulació i higiene, adreçada tant a manipuladors com a responsables. D’altra banda, també s’haurà de superar una auditoria de certificació per a verificar que s’està complint amb els requisits establerts.

Per facilitar-ne l’obtenció, s’ha elaborat una Guia Covid, adreçada a les fleques i pastisseries interessades a aconseguir la certificació, que defineix les mesures d’higiene i manipulació obligatòries i recomanades per a adoptar en la prevenció de la Covid-19. Aquesta guia serà utilitzada com a document de tipus ‘check-list’, amb requisits i objectius que s’han de complir per poder obtenir el segell.

El procés certificarà totes les zones de l’establiment, intentant assolir els objectius per evitar transmissió entre treballadors i treballadors-clients.

Noticies relacionades

Amb el suport de: