Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Enric i Marta, dos antics alumnes del Màster de l’Escola, competiran al Campionat Mundial del Pa a Nantes

Els dos alumnes amb la millor nota de la primera i la segona edició del Màster entrenen cada dia cinc hores per assolir l’excel·lència en una de les competicions més exigents del món, de la mà d’en Yohan Ferrant.

 

Enric Badia i Marta San José, dos antics alumnes del Màster en Fleca Artesana d’Excel·lència impartit per la nostra Escola de Flequers Andreu Llargués, s’estan preparant per participar en la vuitena edició del Campionat Mundial del Pa  (Mondial du Pain) que tindrà lloc a Nantes (França) els dies 18 i 19 d’octubre, en el marc de la fira de restauració, hoteleria, fleca i pastisseria Serbotel.

Es tracta d’una de les cites més exigent que hi ha al sector, ja que es competeix amb les millors seleccions del món. Enguany el jurat estarà format per professionals de nacionalitats diferents de les que competeixen, concretament: els Estats Units, Taiwan, Suïssa, Noruega, Austràlia, l’Índia i el Brasil.

Evidentment, un certamen d’aquestes característiques requereix un nivell molt alt. Per aquest motiu Badia i San José, alumnes amb la millor nota de la primera i la segona promoció del Màster, han estat els escollits per participar en aquest campionat. “Són els alumnes que han obtingut millor nota en les seves respectives edicions del Màster, per tant, són professionals tècnicament molt hàbils, versàtils i complets, capaços d’obtenir molts bons resultats”, explica Yohan Ferrant, director de la nostra Escola i el responsable d’entrenar Badia i San José de cara al Mundial.

Entrenar i entrenar per donar el millor

Ara bé, ser un alumne avantatjat no ho és tot. Ambdós estan entrenant a un ritme molt intens. Cinc dies a la setmana, des del gener fins a l’octubre, mentre ho compaginen amb la seva feina a les seves respectives fleques. Malgrat el sobreesforç, la Marta San José ho va tenir molt clar: “És una gran oportunitat en l’àmbit professional i personal, que em permetrà créixer i donar-me a conèixer. Quan el Yohan m’ho va oferir, em va descol·locar, però de seguida li vaig dir que comptés amb mi”.

Durant els entrenaments, l’Enric i la Marta han tingut una excel·lent afinitat. “No ens coneixíem prèviament, però ens entenem molt bé i tenim una boníssima connexió”, comenta San José. “Els dos formen un bon equip, que és una de les coses més difícils d’aconseguir”, assegura Ferrant. “Perquè una cosa és ser bon professional i una altra treballar en equip amb una altra persona i davant un jurat internacional”, afegeix.

“A més, malgrat el gran talent que tenen, ambdós són molt humils i tenen moltes ganes d’aprendre i millorar, i això és el més important”, assenyala Ferrant. “En aquest tipus de competicions, si hi vas pensant que ets molt bo, ja has perdut. Has d’estar contínuament perseguint l’excel·lència per tenir alguna possibilitat, ja que qualsevol petit error pot ser fatal. Però ells estan constantment preguntant-se com fer-ho millor i plantejant-se el perquè de les coses, i aquesta és l’actitud correcta”, indica.

Maquinària de primera qualitat 

A banda de comptar amb una formació de primer nivell i d’intentar superar-se dia rere dia, l’Enric i la Marta tenen al seu abast el millor equipament per entrenar: forns i maquinària de Bongard, que també és patrocinador del mateix Mundial. Ja fa un temps que Bongard Iberia va adoptar el compromís amb l’Escola d’equipar-la amb tota una gamma de maquinària d’última generació, així com donar el suport tècnic necessari i assessorament sobre aquests equips i novetats.