Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Espanya tercera al Campionat internacional de Joves Forners

Newspa-digital-SIRHA

L’equip espanyol de joves flequers i Yamila Sidati acaben tercers en la final per nacions, tant a la categoria general com a l’individual

El balanç obtingut per l’equip d’Espanya en el Campionat Internacional de Joves Forners celebrat del 25 al 27 de setembre en el marc de la Fira SIRHA de Lió (França), organitzat per la Unió Internacional de Fleca i Pastisseria (UIBC), ha estat magnífic.

El combinat conformat per Yamila Sidati i Daniel Flecha, i capitanejat per Javier Molina, va aconseguir el tercer lloc final en la classificació per nacions per darrere d’Alemanya i França, i aquest mateix resultat en la general individual gràcies a Yamila, només superada pels dos representants d’Alemanya.

“Ha anat tot molt bé en una competició que ha estat molt igualada fins al final. El treball que ha fet Espanya ha estat genial i l’han brodat Yamila i Daniel. Hem estat tercers, però les diferències de punts respecte als primers han estat mínimes. A més, l’important és que es demostra que hi ha una generació jove que tenen molta il·lusió per la fleca i la pastisseria”

Reconeix el capità Javier Molina.

Yamila estava exultant amb el seu tercer lloc, i afirmava estar “molt contenta, perquè vam poder mostrar en aquest Campionat el que hem treballat. El que hem practicat durant tot aquest temps i aquests dies ens va sortir fins i tot millor del que esperàvem. Vull donar les gràcies a CEOPPAN, a l’Escola del CIFP Paseo das Pontes, als meus companys d’equip i tots els que han format part de tot aquest projecte. Això molt molt contenta d’haver arribat fins aquí i d’haver gaudit d’aquesta oportunitat”, conclou la de la Corunya.

Per la seva banda, Daniel Flecha explica que “estic molt content, i sento molt orgull d’haver aconseguit aquest tercer lloc a nivell mundial. Tot va sortir bé i va funcionar el planificat. Vull donar les gràcies a CEOPPAN; a Javier Moreno i José Roldán que em van ajudar molt en la preparació; a l’Escola del CIFP Paseo das Pontes perquè va posar tots els mitjans perquè poguéssim preparar-nos tan bé com sigui possible –prossegueix el lleonès; als meus companys d’equip Yamila i Javi; i a la meva fleca i companys de treball, que em van donar suport per a poder compaginar totes dues coses i portar-ho tan bé com sigui possible. Em sento molt satisfet per com ha sortit tot i sentint-me molt a gust en l’equip en tot moment”.

L’excel·lència a l’equip espanyol

Yamila Sidati va guanyar el Spain Skills (Campionat Nacional de de Formació Professional) en 2019 i Daniel Flecha es va proclamar campió d’Espanya de Fleca Artesana aquest mateix any en la Fira InterSICOP. Per part seva, Javier Molina va ser membre destacat de la Selecció Espanyola de Fleca Artesana  ‘Espìgas ‘, encara que continua col·laborant amb ella en la mesura que sigui possible.

La major part de la preparació del combinat nacional es va dur a terme a l’Escola del CIFP Paseo das Pontes a La Corunya, amb agraïment especial per al seu Director, Pablo Sobrado, i la seva professora d’FP, Avelina Amado. Així mateix, assenyalar també que en la preparació de la de la Corunya i el lleonès va treballar el mestre forner i membre de la selecció dels  ́Espigas ́, José Roldán.