Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Florence Aurora, la nova farina ecològica de proximitat d’Ylla

Florence Aurora, la nova farina ecològica de proximitat d'Ylla

 

Farines Ylla 1878 presenta una nova farina ecològica molta a la pedra  amb la voluntat d’oferir una farina diferent, exclusiva i de proximitat. Es tracta de la farina Florence Aurora. 

El blat Florence Aurora que utilitza la farinera per elaborar aquesta farina és de Lleida, de la cooperativa Ecoartesà d’Artesa de Segre, amb la que col·labora, i que treballen amb petits productors de la Noguera, Pallars Jussà, la Segarra, Urgell i Alt Urgell.

Ylla defensa la seva aposta per aquesta cooperativa, donat que comparteixen els valors per «l’agricultura conscient i ecològica, les ganes de crear un pont entre el sector primari i l’industrial amb l’objectiu comú d’oferir productes sans, de proximitat i 100% sostenibles. I també la voluntat de recuperar el blat més modern, dels blats antics», asseguren.

Aquesta varietat de blat dona un color crema al pa, olors molt especials i un sabor molt característic. Tot i la poca força de la farina, aguanta molt bé tot el procés, i el producte final desenvolupa molt bé. Permet realitzar processos en directe, amb fermentació controlada, i recomanen fer servir massa mare.

Per treballar-la recomanen que s’hidrati poc al principi i afegir l’aigua a poc a poc. També fer-li un amassat curt, perquè té poca força i es degrada més lent.

La farina Florence Aurora és semi integral: t80 i està elaborada al molí de pedra. Compta amb la certificació del CCPAE.