Search
Close this search box.

Cinc forners d’Espanya competeixen pel títol de “The Baker” 2024 a Barcelona

Els cinc finalistes s’enfrontaran al Gastronomic Forum per demostrar el seu talent i la seva creativitat en la gran final del certamen de fleca professional.

El prestigiós concurs de fleca professional The Baker ha anunciat els finalistes que competiran pel cobejat títol en la seva pròxima edició, que se celebrarà el 6 de novembre en el marc del Gastronomic Forum a Barcelona. Aquest esdeveniment, consolidat com un dels més importants del sector, no només reconeix l’excel·lència en la fleca, sinó que també fomenta l’intercanvi de coneixements i la innovació.

En aquesta edició, cinc forners de tot Espanya han estat seleccionats per enfrontar-se a una sèrie de desafiaments que posaran a prova la seva habilitat, creativitat i capacitat per treballar sota pressió.

Entre els finalistes que aspiren al títol “The Baker 2024”, repeteix en aquesta segona edició Diego Marín, campió nacional en fleca artesana 2024 i guanyador de la categoria millor pa nutricional d’Espanya a The Baker 2023. Marín torna amb més ganes que mai per “revifar una de les millors experiències de la meva vida, al costat dels meus companys”.

Per primera vegada, tindrem un agremiat entre els finalistes. Martí Alemany, el jove professional al capdavant del Forn de la Rambla a Vilanova i la Geltrú, reconegut com una de les millors fleques d’Espanya a la Ruta del Bon Pa ha captat l’atenció del jurat per la seva destresa en l’elaboració de pans. Antonio García, propietari de Panem (Madrid) —el seu establiment ha estat guardonat amb premis com el millor pa de Madrid, millor tortell artesà i millor croissant artesà d’Espanya— també formarà part d’aquesta recta final juntament amb Georgina Reinares, al capdavant de la fleca Barrihuelo a Eltziego. Aquesta fornera del nord d’Espanya és reconeguda per la seva destresa en les tècniques clàssiques de fleca. Finalment, els acompanyarà Fran Zaragoza, una jove promesa de la fleca amb una sòlida experiència internacional, que destaca pel seu compromís amb la qualitat i la innovació en la fleca artesanal.

Durant la competició, que tindrà lloc els dies 4 i 5 de novembre a la Baking School Barcelona a Sabadell, els participants hauran de demostrar el seu talent, la seva creativitat i la seva capacitat per treballar sota pressió davant un jurat compost per experts reconeguts. La final del concurs se celebrarà el 6 de novembre al Gastronomic Forum, on el guanyador serà coronat com a “The Baker 2024”. A més, es lliuraran premis especials en diverses categories, com el millor pa de massa mare, el millor pa nutricional i la millor brioixeria, per reflectir el compromís del certamen amb l’excel·lència i la innovació en l’àmbit de la fleca i la gastronomia.

Organitzat per la Baking School Barcelona Sabadell i el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, aquest concurs compta amb el suport de grans marques, com Barry Callebaut, Bongard, Farinera Coromina, Dispan, Fills de Moretó, Farines Ylla, Dir Informàtica i Mas Uniformes. L’organització convida tots els professionals i amants de la fleca a assistir a aquesta apassionant final i a ser testimonis de la coronació del nou campió del concurs The Baker 2024.

Amb el suport de: