Search
Close this search box.

El Gremi forma sobre etiquetatge i al·lèrgies alimentàries

Amb l’aparició del Reglament (UE) 1169/2011 sobre la informació alimentària facilitada al consumidor van sorgir nous reptes pels establiments minoristes a l’hora d’informar eficientment sobre els productes que ofereixen sense envasar, els envasats als llocs de venda a petició del client i els envasats per l’establiment.

Els petits elaboradors poden no tenir coneixements sobre la normativa que aplica per facilitar aquesta informació al consumidor, tot i què aquesta apareix com un requisit normatiu que s’ha de complir. I sorgeixen dubtes què cal resoldre, com: sabem quina és la denominació del nostre producte? Cal posar lot? Hem d’indicar caducitat o consum preferent? els productes de la fleca han d’informar sobre el valor nutricional? Puc dir què el meu producte és “natural”, “artesà”, “tradicional”, etc..?

Tots aquests dubtes seran abordats i resolts per Elisa Soto, assessora tècnica en matèria d’higiene i seguretat alimentària del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, en el decurs de la formació sobre ‘Al·lèrgies alimentàries i etiquetatge dels productes a la fleca’, que tindrà lloc a la seu del Gremi els propers 1 i 2 d’octubre de 16 a 19 hores.

Aquest curs, adreçat a professionals del sector de la fleca, responsables i personal implicats en la producció i compres, des de la compra de matèries primeres fins a la distribució i venda, es plantejarà com un taller teòric on es repassarà la normativa que aplica al sector flequer i, al mateix temps, una formació eminentment pràctica on es podran treballar les etiquetes dels productes de manera individual i/o del grup classe.

Noticies relacionades

Amb el suport de: