Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

José Roldán, nou capità de la Selecció Nacional de Fleca Artesana

L’excampió nacional de fleca artesana en 2015, afronta el repte que li ofereix CEOPPAN amb el qual “espera tenir un equip jove, compromès, molt competitiu, i que deixi a Espanya en el lloc que es mereix”

A proposta del President de la Confederació, Eduardo Villar, el mestre forner José Roldán ha estat nomenat per CEOPPAN nou capità de la Selecció Espanyola de Fleca Artesana “Espigues”. Aquest cordovès de 31 anys, que porta formant part del combinat nacional des de 2015, es mostra “encantat, ja que per a mi és un gran repte, i perquè vinc precedit de grans professionals com Juan Félix Navarro, Josep Pascual, Eduard Crespo ´Capi´, i l’últim seleccionador que hem tingut, Arturo Blanco”.

Destacar que en els últims anys ell ja estava integrat i treballant dins del seu cos tècnic. A més, l’equip ve de quedar-se a les portes del podi en la Copa d’Europa de Nantes fa a penes tres setmanes, i cerca renovar-se de cara a pròximes competicions internacionals. Roldán, al qual la professió i passió per aquest ofici li vénen de família, ha anat llaurant un complet currículum tant a nivell nacional com internacional: “Espero conformar un equip jove, amb compromís, molt competitiu, i que deixi a Espanya en el lloc que es mereix”, comenta.

És una alegria per a mi molt gran. Des de molt jove vaig entrar a formar part de la Selecció Nacional i ara dirigir-la m’enorgulleix molt –assegura-. Vull donar les gràcies als meus pares, a la meva dona i a tots els que m’han ajudat en el llarg camí per a arribar fins aquí”. Al 2007 es va imposar en la Copa Louis Lesaffre de Lilla (França) en la modalitat de brioixeria, i a l’any següent va debutar amb l’equip espanyol en la Copa del Món de Fleca a París. Ja el 2015 es va emportar la victòria en l’I Campionat d’Espanya de Fleca Artesana organitzat per CEOPPAN i celebrat en el marc de la fira InterSICOP, passant a formar part de la Selecció. En 2017 va ser subcampió internacional ´Bread in the City´ de Club Richemont en Rimini (Itàlia).

D’altra banda, va rebre en aquest 2017 el Premi “Excel·lent” com a forner de qualitat i en 2018 va ser nomenat “Maestro Instructor Honorari”. És el mestre forner amb més títols nacionals i internacionals al nostre país. José Roldán imparteix formació i ofereix consultoria i assessorament professional en fleca i rebosteria tant a Europa com en el continent americà. En el seu treball busca sempre una simbiosi entre innovació i tradició, i investiga i desenvolupa noves tècniques dins del nostre sector. De fet, des de l’any passat forma part de l’equip d’Assessors Tecnològics de la Confederació.

Noticies relacionades

Amb el suport de: