Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Baking School acull la semifinal del Concurs de la IGP Pa de Pagès Català

L’eliminatòria prèvia del Concurs que convoca el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català ha tingut lloc recentment a l’Escola de Flequers Andreu Llargués, amb la participació de vint-i-set fleques de diferents punts de Catalunya, d’entre les quals el jurat, del qual ha format part la sotsdirectora de l’Escola, Mari Cruz Barón, ha escollit a cegues a les cinc classificades per a la final.

Entre les finalistes figura l’agremiada Anna Valls, de la Fleca i Pastisseria E. Valls (Sabadell), qui competirà a la Final del Concurs de la IGP Pa de Pagès Català, el pròxim dia 30 de setembre al Teatre Ateneu de Tàrrega, amb el Forn del Passeig (Miquel Guich, Barcelona), el Forn Massana (Francesc Massana, Cornellà de Llobregat), el Forn Mistral (Andreu Bertran, Barcelona) i el Forn Pastisseria Gil (Gerard Gil, Barcelona).

 

 

«És la tercera vegada que participem en el concurs. El 2021 també vam arribar a la final, i l’any passat ens vam quedar fora. Ens fa molta il·lusió haver quedat entre els cinc primers una altra vegada. Això ja és una victòria, i a més a més suposa un reconeixement a la feina ben feta», indica Anna Valls, de la Fleca Valls. «Cada dia treballem amb passió, amor i les millors matèries primeres per poder fer un producte a l’alçada per als nostres clients. Per a nosaltres, el client és la referència, i ens guiem pels seus gustos per fer el pa tal com ens ho demanen: amb una molla molt esponjosa i amb alvèol gran; una crosta amb el punt de gruixut exacte que els agrada als nostres consumidors i amb un gust molt bo, no gens àcid», explica.

Des del seu punt de vista, «la IGP és una iniciativa molt bona per donar valor afegit al nostre pa de pagès artesà davant els grans monstres industrials. És una eina per distingir-nos. Els petits, a part de fer-ho bé, necessitem aquest tipus de certificacions per tal que el consumidor sàpiga que el nostre pa no es pot trobar a un supermercat», incideix. «Quant al concurs, ens sembla una idea molt bona que es basa en una competitivitat sana i que ens ajuda a tots a millorar. Al final, és un reconeixement i una oportunitat de difusió per a tothom: finalistes, participants, i en definitiva a tots els flequers artesans agremiats. Tothom surt guanyant», conclou.