Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Baking School vetlla per la professionalització del sector

L’Escola del Gremi de Flequers programa noves edicions dels cursos d’iniciació i especialització en fleca i brioixeria.

La Baking School Barcelona Sabadell dona molta importància a la formació de nous talents flequers, donada la dificultat que pateixen les empreses del sector per trobar personal degudament qualificat. És per això que continua programant noves edicions dels seus cursos d’iniciació, en la modalitat de Fleca Artesana i Brioixeria Artesana.

Iniciació a la fleca i la brioixeria

El curs d’iniciació en Fleca Artesana ha celebrat la seva darrera edició de mitjans de setembre a mitjans d’octubre. Hi han participat tant alumnes que volien iniciar-se en el món de la fleca i la brioixeria i que volien conèixer les tècniques bàsiques d’elaboració de productes artesanals d’aquestes disciplines, com professionals que volien reforçar la seva base.

Recordem que el curs té una durada de 120 hores, i l’imparteixen la subdirectora de l’Escola de Flequers Andreu Llargués, Mari Cruz Barón, l’Àngel Zamora, formador, emprenedor i forner apassionat amb diversos anys d’experiència al sector de la fleca i David Hernández, formador i assessor de PIMES del sector de la fleca i membre de l’equip espanyol per al Mondial du Pain. Aquesta edició, el curs ha rebut un nou enfocament més tècnic i obre una nova oportunitat als que volen iniciar un futur professional en un sector que ofereix grans oportunitats per a les persones ben formades.

Aquesta tardor també ha tingut lloc una nova edició del curs diniciació en Brioixeria Artesana, 100 % pràctic i impartit per Matt Valette, un forner jove amb una àmplia experiència com a professional, primer en la selecció de França per al Mondial du Pain i tercer representant a França el 2019. La formació, de 60 hores de durada i adreçada a professionals interessats a iniciar-se en les tècniques d’elaboració de productes artesanals de brioixeria d’excel·lència, els ha servit per adquirir les habilitats i els coneixements necessaris per obtenir productes de brioixeria artesans d’alta gamma en fleca, pastisseria, servei d’àpats o restauració.

Noves dates d’iniciació

  • Iniciació a la fleca artesana: del 20 de gener al 23 de febrer
  • Iniciació a la brioixeria artesana: 26 de febrer al 8 de març

Continuen els intensius d’especialització

Així mateix, per aprofundir en l’excel·lència dels professionals en fleca i brioixeria, l’Escola ha celebrat a finals d’any la segona edició dels cursos intensius d’especialització en Brioixeria Artesana i en Pans Artesans, impartits per Yohan Ferrant. Totes dues formacions tenen una durada reduïda de 30 hores i estan adreçades a professionals amb experiència acreditada.

Són unes formacions pensades per aprofundir en la base de l’excel·lència de manera intensiva per poder donar als professionals una línia de tècniques d’elaboració d’aquests productes i assolir un alt nivell en la seva pràctica professional. Per això, els continguts s’agrupen per categories i s’imparteixen segons les especialitats.

En el cas de l’intensiu de pans artesans, els alumnes han treballat el comportament de les masses mare i les fermentacions, els preferments i les masses mare naturals. Amb aquests coneixements han elaborat diferents productes de masses d’alta hidratació com la xapata, productes clàssics com la baguet i pans de masses mare naturals de blats antics i de cereals biològics, així com pans decoratius d’excel·lència.

Pel que fa a l’intensiu de brioixeria, els alumnes han treballat les diferents masses de pasta fullada, brioix, masses batudes i masses mare naturals. També han estudiat el comportament interessant de la massa mare natural, el control d’empastaments i la cocció del panettone. Finalment, han acabat amb una taula plena d’elaboracions úniques amb un toc d’excel·lència.

Noves dates de cursos d’especialització

  • Intensiu d’especialització en pans artesans: del 18 al 22 de març
  • Intensiu d’especialització a la brioixeria artesana: 22 al 26 de abril 

Aquests cursos han tingut un gran èxit, de manera que l’Escola els continuarà programant cada any. Per a més informació, contacteu amb el departament de formació del Gremi a formacio@gremipa.com.

Noticies relacionades

Amb el suport de: