Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Covid no atura la formació d’excel·lència

 

La segona edició del Màster en Fleca d’Excel·lència conclou amb un gran èxit malgrat les dificultats de la pandèmia.

Els alumnes de la segona edició del Màster en Fleca d’Excel·lència van celebrar la cloenda del curs amb un acte solemne a la Baking School Barcelona Sabadell, al mes de gener del 2021. La celebració va comptar amb la presència del president del Gremi, Andreu Llargués, acompanyat de la plana major del centre formatiu. L’ocasió ho ben mereixia, ja que el Màster és el vaixell insígnia de l’Escola i conté en la seva màxima expressió tots els valors del Gremi en l’àmbit formatiu: excel·lència, artesania, rigor tècnic, respecte a la tradició i innovació.

Victòria col·lectiva

“Aquesta edició ha sigut molt especial a causa de la pandèmia”, reconeix Yohan Ferrant, director de l’Escola. “Ha sigut un any molt complicat per a tothom, i el màster no ha sigut una excepció”, assegura.

“El confinament va capgirar el calendari que teníem previst, i el fet que la majoria dels alumnes hagin hagut de fer moltes més hores a les seves fleques per fer front a la situació ens ha obligat a replantejar els horaris previstos” explica. “Però, hem aconseguit recuperar totes les hores de formació gràcies al compromís, interès, capacitat de treball i flexibilitat de tothom: alumnes, professors, personal de l’Escola i del Departament de Formació del Gremi… Ha estat una victòria col·lectiva”, assegura el director del centre formatiu.

La visió d’un MOF

El Màster ha comptat amb la participació del prestigiós flequer francès Matthieu Atzenhoffer, MOF 2019 i subcampió del món de fleca 2015. Gràcies al fet que resideix a Espanya, ha pogut impartir una classe específica sobre brioixeria malgrat les restriccions de mobilitat derivades de la Covid.

Al llarg de les 220 hores de formació del Màster, els alumnes han pogut adquirir els coneixements teòric-pràctics necessaris per desenvolupar i aprofundir de manera excel·lent en les tècniques d’elaboració de pans artesans, brioixeria artesana i productes salats, desenvolupar la seva creativitat i la capacitat per dinamitzar i optimitzar l’oferta de productes en el seu negoci.

En resum,“els alumnes van arribar amb un bon bagatge i un bon saber fer de casa, i surten amb una visió encara més àmplia de la fleca”, explica Ferrant.

De cara a la pròxima edició, Ferrant anima als flequers amb experiència a rebre aquesta formació “que els farà pujar encara més el llistó de l’excel·lència en la seva professió”.

M’agradaria veure a l’aula a agremiats de tota la vida, gaudiran moltíssim i, encara que vinguin amb un altíssim nivell, pujaran encara més la qualitat dels seus productes”, promet el director de l’Escola Andreu Llargués.