Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La fleca ajuda als donants de sang a recuperar forces amb productes artesans

Entre els dies 13 i 20 de gener, s’ha celebrat la Marató de Donants de Sang de Catalunya, amb l’objectiu de restablir les reserves de sang que s’han vist afectades per les festivitats de Nadal.

Al llarg d’aquests dies, 8.547 persones han acudit a donar als principals hospitals catalans i a les més de 60 campanyes mòbils repartides per tot el territori. En aquest context, el Banc de Sang de Manresa ha fet una crida als flequers per posar el seu granet de sorra en aquesta lloable iniciativa.

Com és sabut, després de donar sang, el cos necessita recuperar els nutrients que ha perdut, i per això es recomana menjar i beure alguna cosa per tal de restablir els nivells d’energia del donant. D’aquesta manera, fleques agremiades com el Forn Integral Jorba, de Manresa, o el Forn de Cabrianes, de Sant Fruitós de Bages, han mostrat la seva solidaritat i consciència social, aportant els seus productes artesans per donar menjar als donants després de l’extracció de sang.

En concret, el Forn de Cabrianes ha aportat 60 saborosos talls de coca de crema amb pinyons, que han fet les delícies dels donants i els han ajudat a recuperar forces. «Per nosaltres és un plaer col·laborar conjuntament amb el Gremi i amb el Banc de Sang, especialment en una iniciativa de tant interés social», asseguren des del Forn.

En aquesta campanya, a Manresa, s’han fet 109 donacions de sang, 17 de plasma, i 3 persones s’han inscrit al registre mundial de donants de medul·la òssia. Si sumem les donacions de Manresa i els oferiments (persones que van venir però no van poder donar), sabem que durant els tres dies de Marató s’han acostar al Banc de Sang de Manresa un total de 152 persones.

La Marató de Donants de Sang de Catalunya és possible gràcies a la implicació dels principals Ajuntaments, de la Federació Catalana de Donants de Sang i la Creu Roja, entre altres entitats. Aquesta campanya és possible gràcies a la implicació dels principals Ajuntaments, de la Federació Catalana de Donants de Sang i la Creu Roja, entre d’altres entitats.

Aquest 2023, caldran 260.000 donacions per atendre les necessitats dels pacients de Catalunya. Les persones interessades en donar, poden trobar informació aquí: https://donarsang.gencat.cat/ca/.