Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La fleca i Polseres Candela lliuren la recaptació del Llonguet Solidari a Sant Joan de Déu

Polseres Candela ha tancat la campanya ‘El Llonguet Solidari’ convidant als flequers i gremis participants a una visita a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on Emma Perrier, de l’Obra Social Infància SJD, els ha mostrat el treball que es realitza en el laboratori de recerca en onco-hematologia pediàtrica.

No han pogut assistir tots, però han estat representats per Carles Cotonat, secretari del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona; Ivette Prat, del Forn i Pastisseria Prat de Mollet del Vallès, i Xavier Pàmies, del Gremi de Forners de Reus i Baix Camp.

La campanya es va celebrar els dies 11, 12 i 13 de febrer. Els establiments participants han destinat l’import de la venda del llonguet, al preu habitual, en els dies de campanya, a Polseres Candela. En total, la recaptació de la campanya ha arribat a 7.906 euros, destinats a investigar el càncer infantil. Polseres Candela ha mostrat el seu agraïment «a tots els solidaris que aquell cap de setmana van esmorzar, van menjar o van berenar llonguets, als gremis que ens van donar suport i  tots els forns que ens han donat el seu treball i el 100% de la venda en llonguets».

Aquí, podeu veure un vídeo sobre la visita al laboratori de recerca del càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

«Els forners ens han ajudat a continuar investigant el càncer infantil amb la donació íntegra de la seva venda durant els tres dies que va durar la campanya, i nosaltres volem donar visibilitat al seu dur treball artesà que ens garanteix a tots la millor qualitat», assegura l’associació. Polseres Candela és una entitat sense ànim de lucre que col·labora amb l’hospital Sant Joan de Déu per recaptar fons per a la investigació contra el càncer infantil i potenciar la creació d’un equip concret d’investigació a l’hospital.

El llonguet o llengüet és un peça tradicional de la fleca artesanal catalana, un panet vinculat al món infantil, ideal per a esmorzars i berenars saludables dins de la nostra dieta mediterrània. “És una peça de pa que recorda la infantesa i que, malauradament, s’està perdent la seva elaboració i el seu coneixement per part dels consumidors. És un producte símbol d’artesania, ja que la seva elaboració meticulosa està feta exclusivament a mà”, assenyala el Gremi.

Es pot consultar el llistat de les fleques participants al web de Polseres Candela. Tot i que la campanya de venda del Llonguet Solidari se centralitzava en aquests tres dies del mes de febrer, aquesta continuarà activa a la web de l’associació per tal que es puguin fer aportacions addicionals.