Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La fleca incorpora productes pastissers

Els flequers incorporen, cada vegada més, tota mena d’elaboracions pastisseres en la seva oferta, responent així als canvis en les tendències del consum. L’Escola de Flequers Andreu Llargués aposta per oferir una formació d’excel·lència també en aquest àmbit, impartida per autèntics experts en la matèria.

 

Els temps estan canviant, com deia la cançó de Bob Dylan. Estem enmig d’una voràgine de transformacions en tots els àmbits que, moltes vegades, ens atabalen i ens deixen sense saber ben bé cap a on tirar. La crisi, l’evolució tecnològica, els canvis en els hàbits de consum i els gustos dels consumidors, les modes… I ara, a més a més, la pandèmia! És en aquests moments de certa desorientació i incertesa que, en els negocis flequers, ens hem de reafirmar en dos principis que mai no canvien, que mai no ens han fallat, que sabem que són inalterables passi el que passi i que, al cap i a la fi, són dues cares de la mateixa moneda: qualitat i formació.

Sabem que, passi el que passi, si ens esforcem per oferir cada dia la màxima excel·lència de producte artesà, el futur serà nostre. I sabem, tanmateix, que això passa per la formació contínua per millorar cada dia la nostra tècnica i el nostre producte.

Dit això, ja fa algun temps que els nostres clients, coneixedors de la qualitat que sempre els oferim, ens demanden productes dolços, brioixeria, elaboracions de brioixeria flequera i, fins i tot, pastisseria. La pandèmia no ha fet més que accelerar aquesta tendència.

Valor afegit

Segons Montse Ruiz, responsable del Departament de Formació del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, “l’estratègia de potenciar la pastisseria a l’oferta de les fleques s’emmarca en els reptes, problemàtiques i oportunitats més importants que ha d’afrontar el sector. A saber: “canvi d’hàbits de consum; millora i difusió de la imatge nutricional del pa per l’increment de valor dels productes artesans saludables; la necessitat d’especialització de l’oferta (pans ecològics, de llargues fermentacions, amb masses mare…); les matèries primeres de més alt nivell nutricional, saludables, de proximitat…; la brioixeria més creativa i artesana elaborada pel mateix forner; l’increment de la demanda de pastisseria fina i no refrigerada en fleques; i la necessitat de potenciar la degustació a les fleques”, enumera.

 

 

Des del seu punt de vista, “les empreses i professionals del sector de la fleca i pastisseria tenen una gran necessitat d’especialització en noves tècniques i nous productes que han de permetre a la fleca artesana oferir un valor afegit per diferenciar-se del producte industrial. El sector requereix, en definitiva, especialització, formació i adaptació als nou hàbits de consum”, afegeix.

(Podràs trobar més informació sobre les últimes tendències en pastisseria a la fleca al tema del mes de la revista Newspa 231, corresponent als mesos de juliol/agost del 2021).

Els professors especialitzats en pastisseria

L’Escola de Flequers Andreu Llargués compta amb un prestigiós reconegut i experimentat planter de professors especialitzats en l’àmbit de la pastisseria:

  • Toni Vera: Pastisser autodidacte, ha passat per pastisseries com Comas, Bubó, Calderón o Bertran i Canal, on treballa actualment. És Premi al Millor Croissant de Mantega 2016 i 2019 i ambaixador a Espanya d’Elle&Vire.
  • Lluís Costa: Treballa al negoci familiar Vallflorida Xocolaters i ha creat amb el seu germà una línia de productes de xocolata i torrons diferents. Entre altres reconeixements, és Millor Jove Artesà Alimentari Innovador.
  • Sergi Vela: Dirigeix un laboratori de pastisseria i ha guanyat nombrosos premis internacionals. Amb una experiència de gairebé 20 anys com a formador, fa 5 anys que col·labora com a professor de pastisseria de l’Escola de Flequers Andreu Llargués.
  • Toni Gómez: Té una dilatada trajectòria que es remunta a l’any 1978. Ha treballat a Comas, Bubó i La Pla, entre altres pastisseries. És assessor i col·laborador a revistes professionals i coautor de llibres de pastisseria.
  • Jordi Farrés: Mestre xocolater de Chocolat Factory, ambaixador i assessor de Callebaut i membre fundador del Colectivo 21 Brix de passtissers d’avantguarda, és professor de l’Escola Andreu Llargués des de fa un any.

Per saber més sobre l’oferta formativa a l’Escola de Flequers Andreu Llargués, pots consultar la web del Gremi o enviar un mail al Departament de Formació: formacio@gremipa.com