La prestigiosa fira internacional dedicada a la indústria de la fleca i la confiteria, IBA 2025, se celebrarà del 18 al 22 de maig de 2025 al recinte firal de Düsseldorf, Alemanya. Aquest esdeveniment, que es realitza cada tres anys, reunirà professionals de tot el món per presentar les últimes innovacions i tendències del sector.
Entre les novetats destacades d’aquesta edició, es troba el Campionat Mundial de Sommeliers de Pa, que se celebrarà per primera vegada a l’IBA. Aquesta competició sorgeix de la col·laboració amb l’Acadèmia Alemanya de Fleca de Weinheim, que ha format sommeliers de pa de diversos països. Els graduats competiran en rondes preliminars, amb una gran final prevista durant la fira.
Una altra novetat és l’IBA Food Trends Area, que ocuparà tot un pavelló. En aquest espai, els expositors mostraran les tendències alimentàries més recents, des de matèries primeres i innovacions en snacks fins a maquinària de producció. A més, l’IBA Stage, integrat en aquesta àrea, oferirà ponències matinals sobre tendències alimentàries i, a les tardes, xerrades d’experts sobre diversos temes d’interès.
Altres activitats inclouen l’IBA Academy, on els visitants podran participar en seminaris i aprendre a elaborar, entre altres especialitats, el tradicional ‘pretzel’ alemany, obtenint un certificat al final. Les inscripcions estaran disponibles properament al lloc web de l’IBA. A més, l’IBA Forum oferirà conferències, cerimònies de premis i competicions centrades en la fleca artesanal. També hi haurà espais dedicats a les startups, la digitalització i les noves solucions tècniques per a la indústria.
Tant les inscripcions per a expositors com la venda d’entrades per als visitants estan ja obertes. Es preveu una participació massiva, amb més de 700 expositors de 43 països ja registrats i el 95% de l’espai disponible reservat.