Search
Close this search box.

La fleca pren la paraula a la Fira Àpat

La Baking School i el Gremi participaran el 21 d’octubre amb xerrades i demostracions a la fira dels aliments produïts a Catalunya.

La Baking School Barcelona Sabadell i el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona participen com a col·laboradors, un any més, a la Fira Àpat, el gran esdeveniment professional de l’alimentació i la gastronomia catalana que se celebrarà del 19 al 21 d’octubre al recinte firal La Farga de L’Hospitalet de Llobregat.

El dia 21, ambdues entitats oferiran una xerrada a càrrec de Mari Cruz Baron, sotsdirectora de l’Escola i reconeguda fornera amb àmplia experiència al món de la restauració, centrada en les tècniques d’elaboració de productes de fleca i en l’ús de matèries primeres locals i artesanes. L’objectiu és mostrar l’equilibri entre la tradició i les innovacions més actuals en el món de la fleca, reforçant la rellevància d’aquesta professió dins del panorama gastronòmic català.

Amb aquesta iniciativa, el Gremi demostrarà el seu compromís amb la difusió de la cultura del pa i, al mateix temps, obrirà una finestra al futur del sector, destacant les tendències en creixement dins la fleca artesana, com ara la utilització d’ingredients de proximitat, la producció sostenible i la importància del valor nutritiu del pa i dels productes de fleca. Els assistents podran gaudir d’una experiència on es combinarà la teoria amb degustació, tot aprenent de professionals reconeguts dins del sector que transmetran la seva passió i coneixements.

La Fira Àpat és la fira professional dels aliments produïts a Catalunya, on els productors i elaboradors de productes catalans poden presentar cada any els seus productes a botigues, restaurants, hotels, vinoteques, distribuïdors i consumidors finals, representant el present i el futur del sector de l’alimentació catalana.

Entre els punts més destacats de l’edició d’enguany es troben les activitats dedicades als aliments de fleca i pastisseria, on s’abordarà l’ús de farines ecològiques, fermentacions lentes i altres processos que milloren tant la qualitat nutricional com el sabor dels productes finals. A través de demostracions en viu, els mestres forners mostraran com incorporar aquests coneixements a la producció diària, posant èmfasi en el respecte pels ingredients tradicionals i en la creació de productes innovadors que satisfacin les necessitats dels consumidors actuals, cada cop més conscients de la seva alimentació.

Per a tots aquells que desitgeu visitar aquesta fira, podeu descarregar-vos gratuïtament la vostra entrada a través d’aquest link i introduïnt el codi descomte: Una vegada hagueu accedit a aquesta web, heu de posar el següent  codi promocional: GREMIFLEQUERS100FAB24
 

Noticies relacionades

Amb el suport de: