Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La fleca reclama mesures similars als països veïns

La fleca reclama mesures similars als països veïns

 

CEOPPAN no ha rebut resposta del govern tot i l’èxit i el ressó mediàtic de les aturades simbòliques del sector

 

Malgrat l’indubtable èxit mediàtic de les dues apagades promogudes per CEOPPAN i la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers per reivindicar suport enfront d’aquesta crisi tan asfixiant, el Govern (amb l’excepció del Ministeri d’Agricultura) encara no pren mesures.

La fleca i pastisseria tradicional i artesana continua amenaçada per uns increments de costos sense precedents i necessita amb urgència traslladar a la societat i al Govern les seves demandes per a poder sobreviure. És per això que des de la Confederació es continua demandant el suport que sí que se’ls està donant a les grans indústries.

En un comunicat CEOPPAN denúncia que «veiem com els governs veïns de la Unió Europea estableixen mesures específiques de suport a les micro, petites i mitjanes empreses». Es refereix als ajuts del goven francès o «la revolució de la baguette» amb ajudes als forners, permetent que el sector amortitzi fins al 20% de la seva factura de la llum, així com posposant el pagament d’impostos i cotitzacions socials.

«Necessitem mesures de xoc similars. El pa és tan essencial a Espanya com a França, Bèlgica o Alemanya. Allà els governs i els consumidors volen que les fleques i pastisseries artesanes no es vegin obligades a tancar, i per això les secunden. Els nostres forners fa molts anys que estan innovant i reinventant-se per a oferir productes de proximitat, cada vegada més saludables i de major qualitat i sabor. El pa espanyol està avui a l’altura dels nostres veïns europeus. Però les ajudes del Govern no ho estan.», assegura CEOPPAN.

 

Sense resposta

El passat 11 de novembre, la Confederació va enviar una sol·licitud per mantenir una reunió amb la Secretaria d’Estat d’Energia al més aviat possible perquè els representants del sector puguin traslladar-li les inquietuds, necessitats i propostes, però encara no han rebut cap resposta. Tot i així, el sector continuarà lluitant per a aconseguir el mateix suport i respecte a les micro, petites i mitjanes empreses de fleca i pastisseria espanyoles que el que se’ls dona a altres països veïns i a la gran indústria.