Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

L’agremiat Joan Rabassa mostra els beneficis del pa artesà al ‘Tot es mou’ de TV3

Els mitjans de comunicació continuen fent-se ressò de la tasca de la fleca artesana en benefici de la salut dels consumidors. Un nou exemple d’això és l’espai que el programa ‘Tot es mou’, de TV3, va dedicar el dia 21 de febrer al pa artesà i els seus beneficis per a la salut, amb el forner agremiat Joan Rabassa com a convidat especial.

Concretament, Rabassa va participar en la secció de nutrició del programa, conduït per la nutricionista Sandra Sardina qui va posar l’accent en el fet que «el pa que ens venen avui en dia a supermercats i benzineres és pa de mentida, no és de veritat. Hi ha una diferència qualitativa importantíssima entre el pa artesà i el que no ho és que té el seu efecte a la salut. El pa que no està fet amb farines de qualitat i amb la fermentació i la cocció que toca, té un impacte a la salut i al tub digestiu, perquè afecta la flora bacteriana. Em trobo molts problemes intestinals derivats del consum de pa de mala qualitat: inflor, estrenyiment, diarrees… Aquest pa, en arribar al tub digestiu produeix una inflamació de baix grau que dona problemes», va incidir.

En aquest punt, Rabassa va mostrar diferents pans fets al seu forn, com ara la baguet o barra de quart, el llonguet tradicional, el pa de pagès, el de set cereals amb pipes, el pa amb farina de sarraí o el pa de sègol, tot explicant les seves diferències i propietats.

La intervenció del foner agremiat va concloure amb un consell per part de la nutricionista: «jo recomanaria a la població que gastin una mica més de diners en comprar pa bo, perquè a la llarga sortiran guanyant».

Es pot veure la intervenció de Joan Rabassa al següent enllaç (minut 2:33).

Noticies relacionades

Amb el suport de: