Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

L’Assemblea General del Gremi fa un repàs a l’any de la Covid

A l’acte es van aprovar els comptes de l’exercici passat i el pressupost d’enguany, a més de presentar la Memòria de la institució del 2020, un any complicadíssim per al sector de la fleca.

Amb la sala plena (sempre respectant les mesures de seguretat anti Covid), el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona va celebrar ahir, 10 de juny, la seva Assemblea General i anual de Socis.

A més de ratificar l’aprovació dels comptes de l’exercici anterior i del pressupost pel 2021, la institució flequera va presentar la Memòria d’activitats corresponent al 2020, que estrenava nou format.

 

Un any complicat

L’any 2020 va estar marcat pels inicis de la pandèmia i va resultar ser un any molt difícil per a la fleca en general i d’elevada complexitat per al Gremi. El president de la institució flequera, Andreu Llargués, va voler destacar que, malgrat les difícils circumstàncies, especialment marcades durant el període de confinament, el Gremi va poder respondre a les necessitats dels socis. Això va ser possible gràcies a una ràpida resposta i la flexibilització dels seus serveis a través del teletreball.

En el cas de l’Escola de Flequers Andreu Llargués, la situació va ser igualment complicada, a causa de l’obligada cancel·lació de les classes presencials durant bona part de l’any. Però, es va optar per reprogramar a l’agenda part dels cursos de llarga durada, com ara el Màster en Fleca Artesana d’Excel·lència, de forma que es van poder complir les fites marcades, i impartir en format de videoconferència algunes formacions, per tal de continuar donant resposta a les necessitats formatives dels alumnes. A més a més, es va aprofitar aquell període d’una activitat més reduïda per donar un impuls a projectes i novetats de cara a la digitalització del Gremi i dels propis agremiats, així com formatius, com ara les Receptes prèmium.

Davant d’un any tan complicat, el president gremial assenyala que, «tot i que els resultats generals han estat minsos, ens hem en-sortit». I va recalcar la importància de potenciar l’agremiació i la tasca comuna i institucional de la fleca per ajudar a enfortir el sector i ajudar al col·lectiu a recuperar-se d’aquest any terrible. «Tenim pel davant nous reptes per a assolir» ha explicat Llargués a Newspa digital. «I només junts aconseguir la força necessària per avançar i superar-los», ha incidit.