Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

L’Escola Andreu Llargués i el Gremi estaran al Saló de l’Ocupació

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i l’Escola de Flequers Andreu Llargués tindran un estand propi al Saló de l’Ocupació, que es celebra el 4 i 5 d’octubre al Recinte Montjuïc de Fira de Barcelona en el marc de la fira Bizbarcelona, dedicat a l’emprenedoria, les empreses emergents i les pimes.

Tothom que busqui oportunitats laborals té una cita amb el Saló de l’Ocupació que se celebra en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona els dies 4 i 5 d’octubre en una edició que donarà accés a recursos per a l’orientació i el suport en la cerca d’ocupació o canvi de rumb professional. El saló que promou el Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa ofereix més de 110 activitats enfocades a informar, assessorar, descobrir ocupacions, preparar processos per a trobar treball i conèixer els sectors amb més sortides professionals.

Cinc espais

El Saló de l’Ocupació s’estructura en cinc espais que ajudaran a potenciar els coneixements i competències que augmentin la capacitat de les persones per a trobar treball, adaptar-se als canvis del mercat laboral o reinventar-se professionalment. El primer, i nou d’enguany, és “Informa’t”, que donarà la benvinguda als visitants amb informació sobre les propostes de la fira i itineraris recomanats dins del saló en funció dels interessos de cada visitant.

El segon, “Orienta’t” permetrà al públic contactar amb més de 40 entitats que ofereixen recursos ocupacionals i formatius per al desenvolupament professional, rebre assessorament personalitzat per a focalitzar cada trajectòria, informar-se sobre drets laborals, o assistir a tallers i xerrades.

El tercer és l’espai “Descobreix”, el lloc adequat per a conèixer oficis i professions amb més demanda, i trobar la formació que es necessita per a desenvolupar-los. Participen més de 30 entitats, on es troba el Gremi i l’Escola Andreu Llargués, que duran a terme demostracions entorn d’aquestes ocupacions relacionades amb l’atenció sanitària, l’assistència a la dependència, l’art floral, el medi ambient, la programació o els sectors logístic i portuari, el transport, la construcció, l’alimentació, la seguretat o l’oci, entre altres. El públic podrà realitzar el test d’interessos professionals per a identificar les àrees i professions més adequades segons les seves preferències i motivacions, rebre assessorament acadèmic i formatiu i informar-se sobre els processos actuals d’acreditació de competències.

El quart és l’espai “Prepara’t” que oferirà assessorament sobre les eines, estratègies i els recursos més eficaços per a la cerca d’ocupació. Entre les activitats proposades es podrà millorar la presentació del currículum amb l’ajuda d’experts, gravar un videocurrículum efectiu o practicar entrevistes de treball amb professionals dels recursos humans. Està prevista una vintena de tallers pràctics i conferències en aquesta àrea. Des d’aprendre a fer networking i destacar en Linkedin o Instagram, fins a com usar Xat GPT per a trobar treball, passant per estratègies per a sèniors de més de 50 que volen reincorporar-se al mercat laboral o una Fuita room per a tenir èxit en un procés de selecció de personal.

Finalment, l’espai “Oportunitats professionals”, serà el lloc de trobada amb el mercat de treball, per a conèixer, mitjançant conferències i tallers, nous sectors amb alta demanda de talent. En aquest àrea es podrà contactar amb empreses i col·legis professionals per a trobar noves oportunitats laborals i inscriure’s en les ofertes d’ocupació que gestiona Barcelona Activa, i més.

«És una fira molt adreçada als joves que busquen una sortida professional, i el perfil de les persones ques’adreçen al nostre estand és aquest: gent molt jove que acaba de finalitzar els estudis secundaris i vol formar-se per encetar una carrera professional», explica Montse Ruiz, responsable de Formació del Gremi. «També s’apropen algunes persones més grans que es dediquen a una altra activitat i volen reorientar la seva vida laboral, i s’interessen pel nostre sector», afegeix.

Des del seu punt de vista, «és important per al Gremi i l’Escola tenir presència en aquest tipus de fires, per demostrar que la fleca és un sector amb molta sortida professional i una gran demanda d’ocupació, però necessitem gent formada i qualificada. Aquesta formació l’oferim amb la màxima excel·lència, i és fonamental que el nostre centre formatiu es faci visible a esdeveniments com el Saló d’Ocupació com a escola professionalitzadora», assenyala.