Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

«Més de 300 productes típics del forn i pastisseria valenciana podrien perdre’s», segons el Gremi de València

El Gremi de Forners i Pastissers de València exposa a la Mostra Proava, una fira del sector agroalimentari valencià per la promoció dels productes de qualitat de la Comunitat Valenciana.

El passat 4 d’abril, el Gremi de Forners i Pastissers de València va assistir a la Mostra Proava (Mostra de Vins i Aliments Artesanals de la Comunitat Valenciana, una fira que aplega el major aparador agroalimentari de la Comunitat.

En aquesta 34 edició, Juanjo Rausell, president del Gremi, va participar-hi amb una intervenció sota el títol “La transformació del forn: tendències de futur”.

En objectiu de la jornada, a la qual van assistir tant professionals del sector com públic, en general, va tenir com a objectiu explicar les qualitats i característiques d’elaboració del pa artesà elaborat amb massa mare i les seves diferències, quant a qualitat i propietats nutricionals, respecte a l’industrial. A més, durant la trobada es va parlar de l’evolució d’aquest ofici artesà, en risc de desaparició si no es garanteix el relleu generacional, com el mateix president del Gremi va indicar, un Gremi les empreses afiliades del qual donen ocupació a prop de 4.500 persones en la Comunitat Valenciana.

Una de les principals conclusions que va extreure el president del Gremi, Juanjo Rausell, és que «més de 300 productes típics del forn i pastisseria valenciana podrien perdre’s si no es dona suport a aquest ofici artesà«.

El forn artesà inverteix en qualitat, no en quantitat. Els valencians som afortunats perquè tenim a la nostra disposició forns i pastisseries molt diversificades i professionals. L’objectiu del forn de capçalera és sorprendre el consumidor, no és solament vendre’ls pa, sinó informar-los i assessorar-los”, va explicar Rausell.