Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Tres agremiats guardonats com a Millor Mona de Pasqua de 2023

L’objectiu del concurs és donar veu a la gastronomia relacionada amb la Pasqua i projectar la Mona com artesania de la professió flequera i pastissera.

Aquest 6 de març s’ha celebrat, a l’emblemàtic Centre Cultural La Farinera del Clot, el concurs de la Millor Mona de Pasqua 2023 organitzat per l’agència de comunicació Sr y Sra Cake.

Tenint en compte l’aspecte visual, la textura, la cocció interior i exterior del brioix, l’aroma i el gust, el primer premi de la Categoria de Mona de Pasqua Tradicional ha anat a parar a Olost per part del forn agremiat Forn de Pa i Pastisseria Cal Parra. El segon premi l’ha merescut el Forn i Pastisseria Gil de Barcelona i el tercer premi a recaigut al forn Panes Creativos liderat pel mestre flequer i agremiat Daniel Jordà, també de la Ciutat Condal.

En la Categoria de Mona d’Ou de Xocolata, en aquesta categoria s’ha valorat l’originalitat, la tècnica, la presentació i l’acabat. En primer lloc i amb una obra inspirada en el tradicional conte infantil Els Tres Porquets, s’ha classificat l’Atelier de Barcelona. En segon lloc, l’Obrador de Sant Tomàs de Calldetenes ha aconseguit impressionar al jurat amb una elaboració inspirada en els Indis americans on l’ou de xocolata i les plomes son els autèntics protagonistes. I en tercera posició, una proposta molt treballada on l’ou de xocolata es converteix en el reconegut superheroi Spiderman s’ha classificat el forn agremiat Pa Artesà del Vallès de Santa Perpètua de Mogoda.

 

Un jurat exigent

En aquesta edició, s’ha tingut en compte el 80% de la valoració del jurat professional, format per mestres d’excepció del sector i el 20% del jurat popular, format per padrins i fillols. 

El jurat professional ha estat compost pel mestre xocolater i formador de l’Escola Andreu Llargués, Jordi Farrés; la formadora i subdirectora a la de l’Escola, Mª Cruz Barón; el mestre pastisser Adan Saéz; el tècnic especialista a Fills de Moretó, Jesús Cerdán; la mestra flequera, Anna Bellsolà; el tercer premi a Millor Pastisser Revelació a Madrid Fusión 2023, Arnau Casadevall i el guanyador de la categoria tradicional de la Millor Mona de Pasqua 2022 del Forn el Racó, Mere Samblas.

L’entrega de premis ha estat conduïda per la periodista i comunicadora gastronòmica, Carme Gasull i ha acollit també als patrocinadors principals com Blanxart Chocolates Professional, Fills de Moretó i Debic i altres col·laboradors com Utilcentre i partners que han fet possible aquesta segona edició.

Per últim, totes les mones s’han entregat a l’Hospital Sant Joan de Déu, al seu projecte Casa de Sofía, per fer arribar la il·lusió de la Pasqua a tots els infants que conviuen al centre.

Noticies relacionades

Amb el suport de: