Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Mònica Gregori ofereix col·laboració per millorar la FP dels oficis a una jornada de Barcelona Activa

La vicepresidenta del Gremi, Mònica Gregori, ha participat recentement a una jornada de l’Espai Networking de Barcelona Activa sobre el sector agroalimentari, celebrada el passat 22 de febrer i organitzada amb la col·laboració de Pimec i Mercabarna per veure l’impacte en l’ocupació del sector agroalimentari, un autèntic motor econòmic a la ciutat de Barcelona.

En concret, Gregori ha participat en una taula rodona amb empreses i entitats representants de diferents àmbits del sector. Així, la vicepresidenta del Gremi ha departit amb Laura Asensio, responsable de RR.HH. a Viñals Soler, en representació del sector càrnic, i David Coll, president de PIMEC Agroalimentari, en representació del sector làctic i de begudes, sota la moderació de Marga Santaeulària, coordinadora en l’Àrea del Mercat de Treball a Barcelona Activa.

«Ha anat molt bé, hem estat comentant la situació actual dels oficis i hem posat en comú la gran mancança de mà d’obra qualificada que hi ha a les diferents activitats dins el sector agroalimentari, i que dificulta enormement el relleu generacional», comenta Gregori. «He aprofitat per transmetre la necessitat que es replantegin la FP dels oficis, com ara el Cicle Mitjà de Forneria, Pastisseria i Confiteria, anant cap a una col·laboració publicoprivada per tal que siguin els professionals del sector els que ensenyin les matèries específiques de cada ofici. En el cas de la fleca, afortunadament, tenim l’Escola de Flequers Andreu Llargués, que està a disposició de l’administració per facilitar aquesta col·laboració», ha assegurat.

«Sigui com sigui, per al Gremi, participar en aquest tipus d’activitats és sempre una oportunitat per establir sinergies amb l’administració, fer-li veure la realitat del sector i les seves mancances i necessitat i, més enllà, la nostra visió de futur, per tal de treballar conjuntament per trobar solucions. Perquè cada dia que mor una fleca per falta de relleu generacional, el país perd un tresor, perd patrimoni. I ja anem tard», ha conclòs.

Noticies relacionades

Amb el suport de: