Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Montserrat Forners, fleca guanyadora del 8è concurs del Millor Pa de Pagès Català 2022

El representant de la fleca de Barcelona, David Hernández, es proclama guanyador la final celebrada a Barberà del Vallès

El jurat de la Final del 8è Concurs Millor Pa de Pagès Català 2022, presidit per l’alcalde de Barberà del Vallés, Xavier Garcés, va proclamar a David Hernández, de la fleca Montserrat Forners (Barcelona), guanyador del Concurs, en un acte celebrat en el Teatre Municipal Cooperativa de la ciutat vallesana.

El Concurs Millor Pa de Pagès Català, convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català, té com a objectiu donar a conèixer la professionalitat dels forners i forneres integrats en la IGP Pa de Pagès Català, l’únic pa que té a Catalunya el segell de màxima qualitat que reconeix la Unió Europea.

Qui son Montserrat Forners?

David Hernández, de 40 anys, està al capdavant de l’obrador de la fleca Montserrat Forners, fundada en 1894, i radicada en el barri barceloní del Guinardó. Hernández ha estat també Millor Llonguet de Catalunya.

Quan parlem de Montserrat Forners fem esment d’una fleca que actualment està dirigida per la quarta generació dels Casamitjana; en concret per Marc Casamitjana. Marc, ajudat encara pel seu pare Francesc, és un altre exemple de les noves “fornadas” forneres. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses, va treballar durant més d’una dècada en diverses multinacionals, fins que va arribar el moment de pensar què fer amb l’empresa familiar, i Marc va tenir clar que no volia ser la generació que tanqués el negoci. Així que va entrar de ple en l’empresa, a embrutar-se en farina i a marcar-se l’objectiu de passar d’una fleca de barri a una petita empresa moderna, dinàmica i en creixement. David Hernández és un dels puntals d’aquesta «nova» Montserrat Forners.

Montserrat Forners s’emporta un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una placa acreditativa com a guanyador del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2022.

Finalistes de renom

A part de David Hernández, els altres finalistes van ser Mònica Gregori, (L’Obrador dels 15, Barcelona) Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Joan Urrea (Forn Artesà l’Espurna, Berga), i Francesc Massana (Forn Massana , Cornellà de Llobregat).

Aquesta Final, sens dubte, ha estat la més disputada fins ara per l’experiència dels classificats. Andreu Bertran ha estat cinc vegades finalista i proclamat Millor Pa de Pagès Català 2019; Francesc Massana ha estat tres vegades finalista i Mònica Gregori i Joan Urrea, han estat també en dues finals. Només Hernández s’estrenava en una final del Concurs  Millor Pa de Pagès Català.

Un jurat d’excel·lència

El jurat de la final estava format per Xavier Garcés, alcalde de Barberà del Vallès, que va exercir la presidència, per la restauradora Ada Parellada (Restaurant Semproniana), Pepi Expósito, secretaria de l’associació Som Comerç, Som Barberà; el guanyador de la final del Concurs de 2021, Andreu Galceran (Forn Cal Mosso, Vilassar de Dalt) i el president del Consell Regulador, Antoni Figuera.

Com és reglamentari en el Concurs, els jurats van valorar els pans finalistes a partir d’una degustació a cegues que inclou aspectes com el color, l’aroma, el sabor, la cocció, el pes i la conservació del pa durant 24 hores (ja que disposen per la seva valoració d’un pa elaborat el dia abans de la final i un altre del dia). El jurat valora de 0 a 10 punts cadascun d’aquests apartats.

El Concurs Millor Pa de Pagès Català és un acte obert al públic, i mentre els jurats estan deliberant davant els assistents es produeixen sorpreses. Enguany, el Mag Maximiliano va ser l’encarregat d’animar l’espera del resultat del Concurs. Entre les més de 350 persones assistents a l’acte, estava el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia; el Gerent de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona, ​​Sergi Vilamala; diversos regidors dels ajuntaments de Barberà del Vallès, Barcelona, ​​Berga i Cornellà de Llobregat; el president i la gerent de la Federació Catalana DOP-IGP, Josep Pere Colat i Sònia Pina, respectivament; el president de la DOP Pera de Lleida, Gerard Pujol; el president del Gremi de Forners de Barcelona, ​​Jaume Bertran; el vicepresident del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, ​​Jordi Morera, i representants de la Cambra de Comerç de Barcelona i PIMEC Comerç del Vallès Occidental, entre altres.