Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Mor l’Ángel Catena, fotògraf de Newspa des de fa més de 10 anys

L’Ángel Catena, fotoperiodista i responsable de la pràctica totalitat de les fotos de la revista Newspa des de fa més de 10 anys va morir ahir sobtadament a Barcelona, a l’edat de 64 anys. L’Ángel es va trobar malament i va patir un infart i, tot i que va ser traslladat ràpidament a l’hospital, va patir un segon episodi i els serveis d’emergència no han pogut fer-ne res.

Nascut fora de Catalunya, va arribar a la ciutat de Tarragona als 9 anys i sempre va mantenir una relació molt estreta amb aquesta ciutat. De fet, fa un parell de setmanes va inaugurar una mostra de fotografies seves, en relació amb les lluites i moviments socials i veïnals dels barris de Tarragona en els quals ell mateix hi va prendre part entre els anys 80 i 90. L’exposició va ser primer al Mercat de Torreforta i, actualment, es troba al Mercat Central, on estarà oberta fins al 31 de juliol. Persona reivindicativa, l’Ángel, a més, ultimava un llibre sobre les lluites veïnals juntament amb l’activista cultural Ángel Juárez, que estava previst veiés la llum per Santa Tecla.

Ens ha deixat un gran professional de la fotografia, que gaudia molt de la seva feina i de la que sempre intentava obtenir la millor perspectiva. També trobarem a faltar el seu esperit crític, inquiet i lluitador. Però, sobretot, hem perdut una bellíssima persona, que ha deixat amics a totes les redaccions on ha treballat i col·laborat. Ens ha deixat un company irreemplaçable: humil, treballador, generós i molt estimat.

Des de la Redacció de Newspa i des del Gremi volem fer arribar a la seva dona, els seus fills i els seus amics més propers tota la nostra estima i el nostre condol. Et trobarem molt a faltar, Ángel, que la terra et sigui lleu.

Noticies relacionades

Amb el suport de: