Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Panes Creativos guanya el premi a la millor mona tradicional 2024

La tercera edició del concurs de la Millor mona de Pasqua celebrat a Girona ha coronat dues fleques agremiades.

La Fleca Rovira s’endú el tercer premi en la categoria de mona tradicional.

Aquesta setmana s’ha celebrat el concurs de la Millor mona de Pasqua 2024 en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona on dues fleques agremiades del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona s’han endut el premi a millor mona tradicional. El concurs té l’objectiu de donar veu a la gastronomia relacionada amb la Pasqua i projectar la Mona com artesania de la professió flequera i pastissera.

Tenint en compte l’aspecte visual, la pasta, la cocció interior i exterior del brioix, l’aroma i el gust, el primer premi de la Categoria de Mona de Pasqua Tradicional, s’ha concedit a l’obrador agremiat Panes Creativos de Barcelona, capitanejat pel mestre flequer Daniel Jordà. El segon premi d’aquesta categoria l’ha aconseguit l’Obrador de Prades i el tercer premi també els agremiats de Fleca Rovira de Cardedeu.

A la Categoria de Mona d’Ou de Xocolata, on s’ha valorat l’originalitat, la tècnica, la presentació i l’acabat el primer premi se l’ha endut l’Obrador Sant Tomàs de Calldetenes amb una peça inspirada en un dels personatges de Marvel Studies. En segon lloc, la Pastisseria Fusté, amb un simpàtic robot, i en tercera posició, on un ànec de xocolata amb patinet motoritzat es converteix en protagonista, s’ha classificat Xocopunt de Molins de Rei.

En aquesta edició, s’ha tingut en compte el 80% de la valoració del jurat professional, format per mestres d’excepció del sector i el 20% del jurat popular, format per fillols. A més a més, totes les mones s’han entregat a la Coordinadora d’ONG Solidàries que agrupa entitats solidàries de les comarques gironines com Caritas Girona, per fer arribar la il·lusió de la Pasqua a tots els infants.

El jurat ha estat compost per el fadrí d’honor d’aquesta 3a edició Jordi Roca; la formadora i subdirectora a la Baking School Barcelona Sabadell, Mª Cruz Barón; el mestre pastisser i fundador de l’Atelier Barcelona Eric Ortuño; el president del Gremi de Pastisseria de Girona, Àngel Garcia; el mestre flequer i tècnic especialista a Fills de Moretó, Jesús Cerdán; el mestre flequer i guanyador de la Millor Mona de Pasqua de brioix 2022, Gerard Gil; el director industrial del grup Les Moulins Pyrénées, Antonie Bernabé i la periodista i comunicadora, Sonia Carmona.

L’entrega de premis ha estat conduïda per la comunicadora y activista gastronòmica, Àgata Albero i ha acollit també als patrocinadors principals com Chocovic, Fills de Moretó, Util Centre, Dir Informatica i CSTY i altres col·laboradors com la Federació de gremis de flequers de Catalunya, el Gremi de Flequers de la Província de Barceona i el Gremi de pastissers de Girona, Lleida i Tarragona que han fet possible aquesta tercera edició.

Noticies relacionades

Amb el suport de:

Amb el suport de: