Search
Close this search box.

Perfeccionant la tècnica a la Baking

El Curs Intensiu d’Especialització en Pans Artesans ofereix als flequers en actiu una formació pràctica fàcilment compaginable amb el dia a dia a l’obrador.

El passat mes de novembre, la Baking School Barcelona Sabadell va acollir una nova edició del Curs Intensiu d’Especialització en Pans Artesans. L’objectiu d’aquest tipus de cursos és ajudar els flequers a formar-se contínuament per poder incorporar nous productes i millorar les seves tècniques d’elaboració artesana, i compaginar aquesta formació amb el dia a dia a l’obrador, ja que tenen un caràcter intensiu, per tal d’aprofitar al màxim el temps de formació.

Dirigit per Yohan Ferrant, aquest curs teoricopràctic, enfocat a aprofundir en l’excel·lència de les tècniques d’elaboració de pans artesans, s’ha adreçat a professionals interessats a perfeccionar les tècniques d’elaboració de fleca per avançar amb excel·lència en la seva pràctica professional. Aquesta és una nova fórmula formativa que l’Escola està introduint per donar resposta a una tendència que s’ha detectat al sector. Els professionals estan molt interessats en formacions de caràcter pràctic per incorporar tècnica.

En el decurs de 30 hores de formació distribuïdes en cinc sessions, els professionals treballen de manera pràctica i teòrica el comportament de les masses mare i les fermentacions, i elaboren productes clàssics i amb masses mare amb diferents tècniques.

El curs cobreix aspectes clau sobre el comportament de les masses mare i les fermentacions, incloent-hi fermentacions directes, en bloc i controlades, així com l’ús de preferments com poolish, biga, masses fermentades i esponja. També s’hi treballen diferents tipus de masses mare naturals: líquida, sòlida i pastosa.

Després d’una setmana intensa, els alumnes aprenen a elaborar productes amb masses de gran hidratació, com la xapata, productes clàssics com la baguet, pans de massa mare natural amb diverses tècniques de fermentació i pans especials elaborats amb blats antics i cereals biològics. També pans decoratius comestibles, adaptats a les últimes tendències del sector.

Si t’interessa aquesta formació pots contactar amb formacio@gremipa.com o trucar al 93 487 18 18 per a més informació i inscripcions.

Amb el suport de: