Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El programa ‘Terra de pa’ de Jordi Morera s’estrena el 15 d’abril

El proper 15 d’abril s’estrenarà a les televisions locals i a la plataforma La Xarxa+ el programa ‘Terra de pa, una producció de VOTV i Canal Blau presentat pel conegut forner Jordi Morera i dedicat al pa i les seves varietats a Catalunya. L’Escola de Flequers Andreu Llargués apareix a aquest programa.

 

Buscar alguns dels millors pans de Catalunya, però també parlar d’aquest aliment bàsic, les seves varietats i descobrir diferents pobles a través de les seves fleques i forners sense deixar de banda l’agricultura i la nutrició són els principals objectius d’aquest nou programa.

«El pa és un dels aliments bàsics de la nostra alimentació, és per això que el programa ‘Terra de pa’ vol donar a conèixer les seves virtuts, característiques i sobretot viatjar per diferents pobles i comarques per parlar amb els professionals del sector i descobrir així les diferents varietats de pans i de forns que existeixen actualment», asseguren des de La Xarxa. «Però no només el pa n’és el protagonista, el programa també planteja temes agrícoles al voltant del món del cereals, i inclou reflexions i debats sobre l’agricultura intensa o les alternatives d’agricultura ecològica i regenerativa. A més, ‘Terra de pa’ vol aprofundir en temes nutricionals com ara el gluten», afegeixen.

 

 

El seu presentador, Jordi Morera, és un conegut i mediàtic forner de Vilanova i la Geltrú que ha estat escollit com un dels millors forners al World Baker 2017, atorgat per la Unió Internacional de Fleca i Pastisseria. A més, ha escrit tres llibres relacionats amb l’elaboració de pa: ‘Avui faràs pa’, ‘La Revolució del Pa’ i ‘Panadero por un dia’.

A través de 12 capítols amb una durada de prop de mitja hora cadascun, s’explicarà l’elaboració de diferents varietats de pa: des de la clàssica barra de mig o el pa de quilo fins a varietats menys conegudes com el llonguet. Gràcies a la participació de diverses televisions locals el programa trepitjarà territori i a banda del pa es donaran a conèixer productes de forn com ara els xuixos de Girona o els borregos de Cardedeu.

 

 

A més, viatjant pels diferents pobles i ciutats es mostren també diversos camps de blat i fins i tot molins. També hi haurà reportatges i coneixerem què pensa la gent de cada poble, incloses les millors anècdotes. Tot plegat, sense oblidar que a cada programa s’elaborarà una recepta.

El programa inclou també una secció final on personatges coneguts fan una cata de pans amb Jordi Morera. Entre els que s’han declarat apassionats del pa destaquen: l’actor Francesc Orella, el pallasso Guillem Albà, la cuinera Ada Parellada o la directora de cinema Neus Ballús.