Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Quatre fleques agremiades, classificades per a la Final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2021

Ja coneixem les cinc fleques classificades a la Final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2021 i, entre elles, hi ha quatre agremiades: Cal Mosso, de Vilassar de Dalt; Fleca i Pastisseria E. Valls, de Sabadell; Forn Artesà l’Espurna, de Berga; i Forn Sistaré 1910, de Reus, que hi seran presents a la final del certamen a Figueres, el pròxim 2 d’octubre.

 

El passat dia 7 de juliol van ser escollides les cinc fleques classificades per a la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2021, que tindrà lloc a la ciutat de Figueres el pròxim 2 d’octubre. Entre les afortunades hi ha quatre fleques agremiades: Cal Mosso (Andreu Galceran, Vilassar de Dalt), Fleca i Pastisseria E. Valls (Anna Valls, Sabadell), Forn Artesà l’Espurna de Berga (Joan Urrea, Berga) i el Forn Sistaré 1910 (germans Tomàs i Xavier Pàmies, Reus), a més del Forn Padró (Marc Padró, Barcelona).

Entre les cinc cal destacar al Forn Sistaré 1910, qui va ser guanyador del Concurs l’any 2016 i amb aquesta ha sigut escollit finalista per quarta vegada; també repeteix el Forn Padró, finalista de l’edició de 2018. Pel que fa a les altres tres fleques, és la primera vegada que s’han classificat per una final d’aquestes característiques.

Un tast a cegues per escollir els pans finalistes

El Concurs, que convoca el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català, va disputar la seva eliminatòria prèvia a l’Escola de Flequers de Barcelona amb una trentena de fleques adscrites. Com és reglamentari durant el certamen, el jurat va valorar els pans dels participants mitjançant un tast a cegues, en el qual, cada peça tenia assignat un número. Al final de la valoració, el president del jurat va obrir el sobre on estava detallat el número assignat a cada fleca participant.

El jurat de l’eliminatòria va estar presidit per Andreu Llargués, president de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers i president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona; Antoni Figuera, president de la IGP Pa de Pagès Català; i dos representants de les principals escoles de fleca del país, en aquest cas, Toni Vera, professor a l’Escola de Flequers de la Província de Barcelona i dues vegades campió del Concurs Millor Croissant Artesà d’Espanya, i Antoni Valls, director de l’Escola de Flequers de Barcelona.

El nom del guanyador es coneixerà a la final del Concurs a Figueres

Com ja hem comentat, la final del Concurs de la IGP Pa de Pagès Català tindrà lloc el pròxim 2 d’octubre a la ciutat de Figueres, en un acte obert al públic. Serà el moment de conèixer qui serà el guardonat/da en l’edició d’enguany. Actualment, l’actual guanyador del Concurs Millor Pa de Pagès Català és Andreu Beltran (Forn Mistral, Barcelona).

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó en qualitat de presidenta del jurat, serà l’encarregada de revelar el nom de l’afortunat/da. A més, durant la final els assistents podran veure en directe les deliberacions del jurat, conèixer els finalistes i en definitiva, gaudir d’un gran esdeveniment.

Noticies relacionades

Amb el suport de: